Τζανακόπουλος: Η Βουλή έδωσε μία καθαρή απάντηση

Συνέντευξη του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον τ/σ «ΕΡΤ1» και στον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη:

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Είναι μαζί μας ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ήταν για προχθές, αλλά είχαμε τη Βουλή και σωστά νομίζω και οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι δεν γινόταν, θα ήταν πολύ πιεσμένα δηλαδή και δεν θα κάναμε κουβέντα. Καλώς ήρθατε.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Σήμερα είναι μια διαφορετική ημέρα και μια διαφορετική συζήτηση από αυτή που θα κάναμε την Τρίτη.

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ε, καλά, ναι. Από τα γεγονότα. Ήταν για εσάς μια καλή μέρα;

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Έχει πολύ διαφορετικά επίδικα και πολύ διαφορετική θεματολογία, θα έλεγε κανείς. Κοιτάξτε να δείτε. Νομίζω χθες ήταν μια καλή ημέρα για την κυβέρνηση και για τον Πρωθυπουργό, διότι στην πραγματικότητα κρίθηκε το θέμα της κυβερνητικής σταθερότητας από τώρα και για τους επόμενους εννέα μήνες, μέχρι δηλαδή τη συνταγματική λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης. Η Βουλή έδωσε μία καθαρή απάντηση σε πείσμα όλων εκείνων, οι οποίοι μας έλεγαν ή μας κατηγορούσαν ότι δεν τολμάμε να ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβερνητική αυτή συνεργασία. Αντιθέτως, αυτός ο οποίος φάνηκε ότι δεν τολμά να χρησιμοποιήσει τα κοινοβουλευτικά όπλα, που του δίνει το Σύνταγμα…

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Τα κρατά στη φαρέτρα του, όμως, κ. Εκπρόσωπε.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: …ε, νομίζω ότι μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, η πρόταση δυσπιστίας θα γίνει αποκλειστικά και μόνο για λόγους εντυπώσεων. Ούτως ή άλλως το επόμενο διάστημα θα έχουμε τη δυνατότητα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά και αλλού, να συζητήσουμε όλα τα μεγάλα ζητήματα, να συγκρουστούν οι πολιτικές επιχειρηματολογίες –όση επιχειρηματολογία παρουσιάζει ο κ. Μητσοτάκης, γιατί μπορούμε να το σχολιάσουμε και αυτό. Παρουσιάστηκε στη Βουλή με έναν λόγο, ο οποίος έβριθε από χαρακτηρισμούς, ύβρεις, απειλές, ακροδεξιές ατάκες, παραπολιτικά σενάρια, σενάρια συνωμοσίας και δεν κατάλαβε κανένας αν και κατά πόσο μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο απέναντι στον πολιτικό λόγο της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Πρωθυπουργού. Επομένως, νομίζω ότι σήμερα είναι μια καλή, αλλά και μια νέα μέρα για τη δική μας κυβέρνηση.

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΒΟΥΛΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!