τζανακόπουλος-h-υπόθεση-του-κου-πάτση-592775
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 26.10.2022 | 18:10

Τζανακόπουλος: «H υπόθεση του κου Πάτση αναδεικνύει όλη τη σαπίλα του καθεστώτος Μητσοτάκη»

“H υπόθεση του κου Πάτση αναδεικνύει όλη τη σαπίλα του καθεστώτος Μητσοτάκη, με την έννοια ότι φαίνεται ότι τα γνώριζαν όλα πριν από το 2019. Ο κ. Πολάκης κυνηγά το θέμα από το 2020. Εμπλέκονται ευθέως και ο κ. Μητσοτάκης που τον επέλεξε για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Οικονόμου, που με βάση τις δηλώσεις του κ. Πάτση ήταν συν-συγγραφέας της ανακοίνωσής του που κατήγγειλε το ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικές μέρες. Ο κ. Πιερρακάκης επίσης εμπλέκεται στην όλη ιστορία, καθώς είναι ο εποπτεύων υπουργός των ΕΛΤΑ που έδιναν απευθείας αναθέσεις στον κ. Πάτση για να μπορεί να συνεχίσει τις δουλειές του. Έχουμε έναν βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο οποίος όχι απλώς έχει δραστηριότητες οι οποίες δεν συνάδουν, είναι ασυμβίβαστες με το βουλευτικό αξίωμα, αλλά έχει δραστηριότητες και δάνεια τα οποία μπορεί να είναι και αυτοτελώς παράνομα”, ανέφερε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 ο Βουλευτής Α΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Και συνέχισε τονίζοντας: “Τις επόμενες μέρες θα έχουμε ακόμη περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το ότι υπάρχει μια περίεργη διασύνδεση και με το ζήτημα των υποκλοπών το οποίο συζητούσαμε χθες. Η περίεργη διασύνδεση με το ζήτημα των υποκλοπών είναι ότι η παρακολούθηση Κουκάκη από το 2020 και μετά συνδέεται ακριβώς με την έρευνα του δημοσιογράφου για ακριβώς αυτές τις δραστηριότητες της Πειραιώς με τις συνδεδεμένες της εταιρείες, μία εκ των οποίων ήταν και η εταιρεία του κ. Πάτση”.

“Η εκτίμησή μου είναι ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μία υπόθεση με πάρα πολλές ουρές, με μία υπόθεση η οποία είναι μεγαλύτερη από αυτή που φαίνεται και ενδεχομένως η καθυστερημένη διαγραφή του κ. Πάτση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, που ήρθε με αυτή την καθυστέρηση των δύο ετών συνδέεται με τις εκκαθαρίσεις, οι οποίες γίνονται και συνδέονται με το ζήτημα του σκανδάλου των υποκλοπών”, υπογράμμισε ο Βουλευτής.

Σχετικά με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας δήλωσε: “Χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας πραγματικά είδαμε μπροστά μας να εξελίσσεται μια εφιαλτική θλιβερή παράσταση με την εισαγγελέα, την αρμόδια για την εποπτεία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να είναι συνολικά προκλητική στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τους Έλληνες βουλευτές. Σχεδόν μας είπε ότι μας κάνει χάρη που παρίσταται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να εμφανίζεται ενώπιον του Κοινοβουλίου και να δίνει εξηγήσεις για τη δράση της. Σε ερώτηση την οποία της έθεσε ο κ. Φίλης είπε ευθέως ότι κατά την ανέλεγκτη κρίση της, με μόνη την υπογραφή της, θα μπορούσε να παρακολουθήσει ακόμα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν εκείνη πήγαινε να πουλήσει την πατρίδα. Αυτό αποτελεί ευθεία προσβολή στο δημοκρατικό πολίτευμα. Αποτελεί απόδειξη του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται την λειτουργία της στο εσωτερικό της ΕΥΠ η κα. Βλάχου, δηλαδή ότι εκείνη είναι ο μοναδικός αυθεντικός και τελικός κριτής του Δημοσίου. Ότι μπορεί όλους δυνάμει, τους Βουλευτές, τους Υπουργούς, τον Πρωθυπουργό, να μας θέσει υπό παρακολούθηση, εφόσον η ίδια θεωρήσει ότι είμαστε εθνικώς επικίνδυνοι”.

Ο Δ. Τζανακόπουλος σημείωσε εμφατικά ότι “με λίγα λόγια, η κα. Βλάχου άφησε μια σκιά να πλανάται πάνω από το πολιτικό σύστημα που έχει να κάνει ακριβώς με το ότι παρακολούθησε τον κ. Ανδρουλάκη επειδή θεωρούσε ότι πάει να πουλήσει την πατρίδα. Είναι μία σκιά η οποία δεν μπορεί να βαραίνει το πολιτικό σύστημα ενόψει εκλογικής μάχης. Και όπως έχει ορθότατα επισημάνει ο κ. Γ. Δρόσος, ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ο κ. Ανδρουλάκης, όντας ο αρχηγός του τρίτου τη τάξει κοινοβουλευτικού κόμματος, εφόσον οι πολιτικοί συσχετισμοί παραμείνουν ως έχουν και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι τρίτο κόμμα στις επόμενες εκλογές και δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση από το πρώτο κόμμα, τότε θα πάρει διερευνητική εντολή. Το ότι θα πάρει διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σημαίνει ότι θα είναι υποχρεωμένη να δώσει διερευνητική εντολή σε ένα πρόσωπο, για το οποίο υπάρχει η υποψία ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η κα. Εισαγγελέας είχε την αίσθηση ότι πάει να πουλήσει την πατρίδα; Το χειρότερο μάλιστα ήταν ότι ο κ. Γεραπετρίτης που παρίστατο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όχι απλώς δεν αποδοκίμασε τη δήλωση της κ. Βλάχου, δεν της ζήτησε να ανακαλέσει αυτή την άθλια δήλωση, αλλά της ζήτησε και συγγνώμη μάλιστα, επίσης προκλητικός ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου”.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του κατέληξε: “Το ζήτημα δημοκρατίας πλέον είναι τέτοιου μεγέθους και τέτοιας βαρύτητας που θα πρέπει να υποχωρήσουν όλες οι προσχηματικές επικλήσεις του απορρήτου εκ μέρους της Κυβέρνησης και του Διοικητή της ΕΥΠ και να μας πουν ποιος είναι ο εθνικός λόγος για τον οποίο παρακολουθούσαν τον κ. Ανδρουλάκη”.