Τζανακόπουλος: Το παιδί της Ρούπα πρέπει άμεσα να παραδοθεί στους συγγενείς

Για το θέμα του παιδιού του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα, αλλά και την αξιολόγηση μίλησε ο υπουργός επικρατείας κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως «το παιδί περνάει έναν έλεγχο. Πρέπει άμεσα να παραδοθεί στην οικογένειά του, στους συγγενείς του ώστε να μπει σε ένα περιβάλλον ηρεμίας. Πρέπει όλες οι διαδικασίες να κινηθούν με επίκεντρο το συμφέρον του παιδιού. Η Δικαιοσύνη πρέπει να ακολουθήσει μια διαδικασία. Η διοίκηση κινείται με τους γρηγορότερους δυνατούς ρυθμούς. Πολύ πολύ σύντομα θα έχουμε μια εξέλιξη θετική».

Αξιολόγηση

Αποφεύγοντας να προβεί σε εκτιμήσεις για συγκεκριμένες ημερομηνίες, ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε σε συνέντευξή του πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να κλείσει την αξιολόγηση σύντομα  χωρίς να υποχωρήσει στις παράλογες απαιτήσεις του Ταμείου.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 o κ. Τζανακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «μεσολαβεί ο σταθμός της 12ης Ιανουαρίου όπου εκεί θα έχουμε μια καθαρότερη εικόνα. Η αξιολόγηση θα μπορούσε να έχει ήδη κλείσει. Ο λόγος για τον οποίο παραμένει ανοιχτό το μέτωπο έχει να κάνει με την παράλογη στάση του ΔΝΤ».

Στο σημείο αυτό εξήγησε ότι δεν πρόκειται για τεχνικό ζήτημα. «Είναι ένα πολιτικό θέμα το οποίο αισιοδοξούμε ότι θα επιλυθεί καθώς κανένας αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη δεν έχει συμφέρον για αναζωπύρωση του ελληνικού ζητήματος. Ακόμα και αν κάποιοι το επιθυμούσαν δεν υπάρχει πολιτικός λόγος για την αναζωπύρωση του ζητήματος. Θα καταφέρουμε να κλείσουμε την αξιολόγηση σύντομα χωρίς να υποχωρήσουμε στις παράλογες απαιτήσεις του Ταμείου».

Κυπριακό

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Κυπριακό και στην επικείμενη Πολυμερή λέγοντας ότι από την πλευρά της Τουρκίας «άφησαν να εννοηθεί ότι ο κ. Ερντογάν δεν θα είναι παρών και ότι θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Γιλντιρίμ. Από τη δική μας μεριά έχουμε πει ότι η εκπροσώπηση της χώρας θα γίνει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ,αλλά η μη παρουσία ερντογάν αφήνει ανοιχτά πάρα πολλά ενδεχόμενα».

Όπως είπε, » ο κ. Ερντογάν παίζει ένα κομβικότατο πολιτικό ρόλο και εμείς με δεδομένο αυτό που άφησε να εννοηθεί η Τουρκική πλευρά θα εξετάσουμε τη θέση μας. Εμείς δουλεύουμε στο σενάρια για βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Πηγαίνουμε με αισιοδοξία και τη βούληση να βρούμε τη χρυσή τομή για ένα πρόβλημα που παραμένει ανοιχτό».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ, ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!