Τσίπρας: Βγαίνουμε στις αγορές -Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας

«Η συμφωνία του Eurogroup δεν αποτελεί το τέλος της κρίσης, αλλά ανοίγει έναν καθαρό διάδρομο εξόδου από την κρίση και από τα μνημόνια», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

Οπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, η συμφωνία «προσδιορίζει με σαφή και καθαρό τρόπο τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που θα εφαρμοστούν αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος». Επεσήμανε ωστόσο πως «το μόνο που δεν χρειάζεται είναι ο εφησυχασμός. Αντιθέτως, τώρα είναι που πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες, τώρα που βλέπουμε την έξοδο», ενώ διεμήνυσε στους υπουργούς του ότι δεν υπάρχει χρόνος για καλοκαιρινές διακοπές. Επανέλαβε δε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Πρέπει να βρεθεί λύση για τους συμβασιούχους

«Άμεσα, με τη συνεργασία και των αρμόδιων υπουργείων, πρέπει να βρεθεί και η βέλτιστη λύση στο μεγάλο θέμα των συμβασιούχων του ελληνικού Δημοσίου», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Ένα θέμα, που δεν δημιουργήθηκε επί των ημερών μας, πολλά χρόνια πριν, και πρέπει να βρεθεί η βέλτιστη λύση, ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη συνθήκη ομηρίας για χιλιάδες εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες ανάγκες

Η ανάκτηση της εργασίας, η δημιουργία σταθερών και ασφαλών θέσεων εργασίας αποτελεί την κύρια και απόλυτη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης».

Η έξοδος στις αγορές

Το σημαντικότερο σημείο είναι το τέταρτο, που έχει να κάνει με τη δέσμευση για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας για έξοδο στις αγορές. Είναι μια έμπρακτη στήριξη που θα πάρει τη μορφή αποθεματικού για κάθε ενδεχόμενο. Ακόμη κι αν τα ελληνικά ομόλογα υποστούν πιέσεις. Αίρει κάθε αβεβαιότητα και καθιστά ασφαλή και εφικτή την έξοδο από το πρόγραμμα.

Ορθώς δηλώσαμε -χωρίς υπερβολές και πανηγυρισμούς- ότι αισθανόμαστε δικαιωμένοι για πρώτη φορά μετά τον δύσκολο συμβιβασμό του 2015. Πολύ περισσότερο όταν, τρεις εβδομάδες νωρίτερα, είχαμε απορρίψει μια πρόταση που δεν ανταποκρινόταν στη συγκυρία και στις ανάγκες.

«Με την άρση της αβεβαιότητας θα εισρεύσει ζεστό χρήμα στην αγορά και στην οικονομία το επόμενο διάστημα και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Ερχεται κύμα επενδύσεων. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης ίσως και πιο ψηλά από όσο είχαμε προβλέψει», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Τα νομοσχέδια του έρχονται

«Για εμάς δεν υπάρχει διάστημα καλοκαιρινών διακοπών. Η Βουλή θα κλείσει για λίγες ημέρες, αλλά θα πρέπει να περάσουμε πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες», σημείωσε ο πρωθυπουργός και ανέφερε:

– Το ν/σ για την Παιδεία: Δεν θέλουμε ένα σχολείο-προθάλαμο φροντιστηρίων.

– Το ν/σ για την πρωτοβάθμια περίθαλψη στην Υγεία. Είναι η μεγαλύτερη τομή μετά τη δημιουργία του ΕΣΥ.

Τι είπε για τις υποθέσεις των σκανδάλων

Τη βούληση της κυβέρνησης να έρθουν όλα στο φως και να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη σε υποθέσεις διαφθοράς, που διερευνώνται, δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ για την υπόθεση με το πλοίο «NOOR1″ ειδικότερα, ξεκαθάρισε ότι η δικαιοσύνη θα αφεθεί απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της.

«Εχουμε δεσμευθεί να μην συγκαλύψουμε τίποτα, να μην υποθάλψουμε, να μην υποχωρήσουμε απέναντι στις δυνάμεις εκείνες που υπονόμευσαν το δημόσιο συμφέρον, που κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα, που δωροδόκησαν και δωροδοκήθηκαν και ξέπλυναν μαύρο χρήμα», είπε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε: «Είτε πρόκειται για την υπόθεση της Siemens που ακόμα ταλανίζει την πολιτική ζωή, είτε για άλλες υποθέσεις πιο πρόσφατες, όπως η υπόθεση Novartis, τα εξοπλιστικά, η υπόθεση του πρώην υπουργού κ. Παπαντωνίου είτε για το μεγάλο σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν», που φέρνει στην επιφάνεια όλες τις σκοτεινές πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος.

Είτε, όμως, αν πρόκειται -και ακόμα περισσότερο εγώ θα έλεγα- για εγκληματικές ενέργειες που ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής και μας αφήνουν όλους εμβρόντητους, όπως η άθλια αυτή υπόθεση του NOOR1 με τους δύο τόνους ηρωίνης και τους μυστηριώδεις ταυτόχρονους θανάτους πολλών εκ των κρίσιμων μαρτύρων της υπόθεσης. Η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των συνταγματικών της δυνατοτήτων και της δικαιοκρατίας θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, ώστε η ελληνική δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη να εξετάσει όλες αυτές τις υποθέσεις και ο ελληνικός λαός να μάθει αλλά και οι υπεύθυνοι να βρεθούν και να τιμωρηθούν».

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Τον στόχο της διεκδίκησης μίας νέας θητείας στη διακυβέρνηση της χώρας έθεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση εργάζεται με ορίζοντα μίας διετίας και άλλων τεσσάρων ετών, και ζήτησε από τους υπουργούς να «ανεβάσουν ταχύτητα».

«Δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό, δεν υπάρχει καιρός για ξεκούραση και αδράνεια. Έχουμε το πολιτικό και οικονομικό μομέντουμ και πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Πρέπει να επιταχύνουμε το κυβερνητικό έργο, να επιταχύνουμε το νομοθετικό μας έργο, να ανεβάσουμε ταχύτητα και όχι να κατεβάσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Από σήμερα θεωρώ ότι εκκινεί για τη χώρα μία νέα περίοδος, αλλά και για τη σημερινή κυβέρνηση, που έχει στόχο να βγάλει τη χώρα από την κρίση μία νέα περίοδος. Με έναν ορίζοντα δύο ετών διακυβέρνησης με την παρούσα εντολή και άλλων τεσσάρων με τη εντολή που θα διεκδικήσουμε στο τέλος της θητείας μας από τον ελληνικό λαό, συγκρίνοντας τα πεπραγμένα μας με τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΕΞΟΔΟΣ ΑΓΟΡΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]