τσίπρας-την-τελευταία-φορά-που-διάλε-1131004
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 28.03.2023 | 09:40

Τσίπρας: «Την τελευταία φορά που διάλεξαν άλλοι τον πρωθυπουργό, δεν είχαμε καλά αποτελέσματα»

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες, το διακύβευμα των επόμενων εκλογών, αλλά και την πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη για «τρίτο πρόσωπο» στη θέση του Πρωθυπουργού τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας κατά το Συνέδριο του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών (ΕΝΑ).

«Καταρχάς να πω ότι αρχίζει και διαφαίνεται πλέον σε όλους ότι η κυβέρνηση που θα έχουμε μετά τις εκλογές θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, εκτιμώντας πως θα «είναι είτε κυβέρνηση προοδευτική με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και τις προοδευτικές δυνάμεις που θέλουν σαν στηρίξουν αυτήν την επιλογή είτε μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ». «Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα που έχει γίνει», όπως είπε, επισημαίνοντας πως έχει λάβει τέλος η προοπτική της αυτοδυναμίας. Στον αντίποδα, «χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που θα έχει την ευρύτατη αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας» ισχυρίστηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χαρακτηρίζοντας τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις ως αλαζονικές και υπαίτιες για «τραγωδίες», όπως η χρεοκοπία της χώρας.

Ταυτόχρονα, ο κ. Τσίπρας έθεσε ως ζήτημα «πρώτιστης σημασίας να κουβεντιάσουμε και πριν τις εκλογές και κυρίως μετά τις εκλογές» τις πολιτικές, λέγοντας για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη πως το μόνο πρόβλημά του στην προοπτική συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία είναι ο κύριος Μητσοτάκης και όχι η πολιτική του κ. Μητσοτάκη. «Αλλά το μεγάλο ζήτημα η πολιτική Μητσοτάκη» αντέτεινε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, λέγοντας πως «προφανώς εμείς βάζουμε το άλογο μπροστά από το κάρο», προτάσσοντας δηλαδή την αλλαγή πολιτικής. Επιπλέον, «την τελευταία φορά που δεν επέλεξε ο ελληνικός λαός τον Πρωθυπουργό, αλλά τον επέλεξαν άλλοι, δεν είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα» υπενθύμισε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως πρέπει «η κρίση του ελληνικού λαού να γίνεται σεβαστή. Ας αφήσουμε τον ελληνικό λαό να μιλήσει στην κάλπη», όπως δήλωσε.