Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Παρά τις πιέσεις έχουμε θετικό έργο  

Την άποψη ότι η κυβέρνηση παρά τις πιέσεις που δέχτηκε έχει να επιδείξει θετικό έργο το οποίο πρέπει να αναδείξει, εξέφρασε στην καταληκτική του ομιλία κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να γίνει ένας απολογισμός της τελευταίας διετίας, υπογραμμίζοντας πως «έχουμε πάρει παρά πολλές πρωτοβουλίες σε σειρά ζητημάτων….Με δεδομένο ότι βγαίνουμε από έναν δύσκολο διαπραγματευτικό κύκλο και με την οικονομία να γυρίζει σελίδα έχουμε την δυνατότητα να περιγράψουμε το δρόμο της διεξόδου με μεγαλύτερη σαφήνεια», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο επίκεντρο βρέθηκε το τελικό κείμενο της εισήγησης στην Κεντρική Επιτροπή, την πρώτη μετά από πολύ καίριο που θα έχει προγραμματικό χαρακτήρα μετά και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης .

Τα μέλη της ΠΓ συζήτησαν για πολλή ώρα τον τρόπο που θα αξιοποιηθούν τα θετικά της συμφωνίας και τις δυνατότητες που ανοίγονται για την οικονομία , με το βάρος σε κόμμα και κυβέρνηση να πέφτει πλέον στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο κοινωνικό επίπεδο.

Μάλιστα η διαχωριστική γραμμή μεταξύ κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά και στον τρόπο που θα προκύψει η ανάπτυξη. Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην ανάπτυξη που θα στηρίζει την εργασία, σε αντίθεση με τη ΝΔ που είναι σταθερά προσανατολισμένη, στη συντριβή της εργασίας.

Η ΠΓ συζήτησε μια σειρά θεμάτων σε τομείς του πολιτικού σχεδιασμού και του κυβερνητικού έργου, με αιχμή πάντα το κοινωνικό κράτος , όπως συζητήθηκε και το πρωί στο υπουργικό συμβούλιο. Ενώ αρκετά μεγάλη συζήτηση έγινε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, και στις αλλαγές στην παιδεία κυρίως αναφορικά με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Μεγάλη συζήτηση έγινε και για ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων , όπου η κυβέρνηση έχει δώσει το στίγμα της, όπως τα ζητήματα δικαιωμάτων και δημοκρατίας. Επίσης συζητήθηκε και η βελτίωση του κυβερνητικού έργου και του συντονισμού αλλά και η επαφή κυβέρνησης – κόμματος.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!