Τσίπρας: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να συμφωνήσουμε σε ημερομηνία εκλογών

«Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και πρέπει να συμβάλλουμε όλοι», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, ζητώντας σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για να υπάρξει συμφωνία της ημερομηνίας εθνικών εκλογών πριν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και πριν υπάρξει νέα συμφωνία με τους δανειστές.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών θα διερευνήσει και το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας για το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα εκλεγεί από τη νέα Βουλή.

«Εξέφρασα στον κ. Παπούλια την ανησυχία μου για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι επιλογές της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού», είπε, επιμένοντας ότι οι εκλογές θα διατηρήσουν τη σταθερότητα.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα ώστε με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο να πάει σε μία δημοκρατική διαδικασία, με ενότητα και όχι σύγκρουση και να τεθούν στον λαό δύο σχέδια: Συνέχιση της ίδιας πολιτικής ή διαπραγμάτευση.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε το πρωθυπουργό ότι οδηγεί τη χώρα σε παρατεταμένη ένταση μέχρι την προεδρική εκλογή, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. «Πρόκειται για επιλογή αποσταθεροποίησης» τόνισε.

Νωρίτερα, στον διάλογο που είχαν οι δύο πριν τη συνάντησή τους, ο κ. Παπούλιας είπε στον κ. Τσίπρα ότι επιβάλλεται η στοιχειώδης συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και το ελάχιστο της συναίνεσης στα ζητήματα της οικονομίας και στα διεθνή προβλήματα της χώρας και πρόσθεσε: «Ίσως να έχω επηρεαστεί και από τη θητεία μου στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε μια κρίσιμη στιγμή και πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα. Να υπάρξει ένα μίνιμουμ συναίνεσης. Τα άλλα θα τα βρούμε. Εάν υπάρχει αυτή η συναίνεση όλα τα άλλα μπορούν να συζητηθούν» τόνισε ο κ. Παπούλιας.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι πήρε την πρωτοβουλία να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί τα πράγματα είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι για τη χώρα. «Οι επιλογές είναι κρίσιμες, καθώς ακόμη πιο δυσχερής είναι η κατάσταση στην κοινωνία. Θα πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος και μπορούμε να έχουμε τη στοιχειώδη συνεννόηση. Να δώσουμε στον λαό τη δυνατότητα, στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται η χώρα, να επιλέξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει».

Πηγή: news247.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!