Τσίπρας: Ρύθμιση για συνολική ελάφρυνση των λογαριασμών ρεύματος -Νέοι διακανονισμοί

Για ελαφρύνσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψη του, στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

«Προτεραιότητα είναι η στήριξη και διεύρυνση των κοινωνικών τιμολογίων. Προωθείται ο σχεδιασμός για συνολική ελάφρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Θα προχωρήσουμε άμεσα σε αναδιάρθρωση των τιμολογίων και θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε ουσιαστικά και την επιβάρυνση των καταναλωτών».

Ο κ. Τσίπρας, επίσης εξήγγειλε ότι, το υπουργείο Ενέργειας και η ΔΕΗ ήδη επεξεργάζονται νέο πρόγραμμα για ρύθμιση οφειλών των καταναλωτών.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι μέχρι το 2020 θα μηδενιστούν οι χρεώσεις των ΥΚΩ από τα τιμολόγια ενώ θα περιοριστούν οι χρεώσεις για τις ΑΠΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην αυριανή υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου Ενέργειας και τριών εταιριών για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων επισημαίνοντας ότι, πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, που βάζει τα θεμέλια ώστε η  Ελλάδα να καταστεί ένας πολλαπλός ενεργειακός παίχτης.

Βολές κατά επικεφαλής ΔΕΗ

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές για τον επικεφαλής της ΔΕΗ ο οποίος με δηλώσεις του το προηγούμενο διάστημα είχε διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στις επικείμενες μονάδες προς πώληση της εταιρίας.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Παναγιωτάκη να συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα και ξεκαθάρισε πως «δεν παράγει πολιτική και δεν διαπραγματεύεται, αυτός ο ρόλος ανήκει στον  Γιώργο Σταθάκη».

Στήριξη στην διοίκηση των ΕΛΠΕ

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της ΕΛ.ΠΕ. και τον Όμιλο Λάτση, ο κ. Τσίπρας παρείχε πλήρη στήριξη στην διοίκηση της «Ελληνικά Πετρέλαια» λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα δύο τελευταία χρόνια κατάφερε να διπλασιάσει τα νούμερα της «ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζουμε».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΕΗ, ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ, ΝΕΟΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!