Τσίπρας: Όταν μπήκα στο Μαξίμου δεν ήξερα το «κόκκινο τηλέφωνο»

Νέες διευκρινίσεις για τη φράση του «θα ελέγξουμε τους αρμούς της εξουσίας» έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης.

«Δεν μιλούσα για την εκτελεστική εξουσία. Αναφέρομαι στο ναρκοθετημένο πεδίο που βρήκαμε σε ελεγκτικούς μηχανισμούς, ένα κράτος λάφυρο που δημιούργησαν τα κόμματα εξουσίας και που εμπόδισαν σε μεγάλο βαθμό τη προσπάθειά μας την πρώτη 4ετια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι «είχαμε περιορισμούς να κάνουμε πράξη την λαϊκή κυριαρχία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην έλλειψη εμπειρίας στη διακυβέρνηση των στελεχών του κόμματός του λέγοντας χαρακτηριστικά «όταν μπήκα στο Μαξίμου δεν ήξερα το «κόκκινο τηλέφωνο». Σήμερα έχουμε εμπειρία. Έχει σημασία να ξέρεις πώς θα εφαρμόσεις το κυβερνητικό σου σχέδιο».

Μιλώντας για τις διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτές αποτυπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο Αλέξης Τσίπρας είπε «όποιος διαφωνεί, φεύγει, δεν υπονομεύει» υπενθυμίζοντας ότι «εγώ έχω αντιμετωπίσει δύο διασπάσεις με τον Κουβέλη και τον Λαφαζάνη».

Ειδικά για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε: «θεωρώ οτι είναι έντιμος πολιτικός αλλά εχουμε μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Οι πολιτικές του ήταν προσανατολισμένες σε μια κατεύθυνση που θα έκανε ζημία στα κοινωνικά λαϊκά στρώματα που εμείς θέλουμενα εκπροσωπήσουμε».

Ερωτηθείς για την πρότασή του όσον αφορά το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας είπε «τα καλά αργούν» προσθέτοντας ότι «θα συμπυκνώνει και την πορεία που έχει καταγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα αποτυπώνει την είσοδο όσων έρχονται τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Για το μεταναστευτικό σημείωσε, τέλος, ότι το θέμα δεν λύνεται χωρίς μετεγκαταστάσεις. «Πάνε να λύσουν το θέμα , διαγράφοντας ουσιαστικά τα νησιά από τον χάρτη. Αγνοούν τις τοπικές κοινωνίες, τους δικούς τους δημάρχους Δεν θα λυθεί το πρόβλημα ούτε με αυταρχισμό, ούτε με τσαμπουκάδες. μόνο με σχεδιασμό μετεγκαταστάσεων λύνεται. Σε αυτό συμφωνούμε και να βάλουμε και πλάτη. Αν η κυβέρνηση φέρει ένα σοβαρό σχέδιο που θα αφορά μετεγκατάσταση τότε θα το στηρίξουμε».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΜΑΞΙΜΟΥ, ΚΟΚΚΙΝΟ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!