Πέμπτη
1
Ιούνιος
Back

Τσίπρας: Ψήφος εμπιστοσύνης στη Βουλή αν ο Καμμένος άρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση (βίντεο)

«Πιστεύω ότι ο κ. Καμμένος δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση. Αυτό θα του πω και στην συνάντηση της Παρασκευής». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό σταθμό Open. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «αν δεν το κάνει αυτό, θα μετρηθούμε στη Βουλή. Θα ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης». Επανέλαβε πάντως ότι δεν πιστεύει ότι ο Πάνος Καμμένος θα διευκολύνει τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης, που την πολεμούν τέσσερα χρόνια, ενώ διευκρίνισε ότι, εφόσον ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, θα το κάνει πριν φέρει την Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Εντός Ιανουαρίου στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στη Βουλή εντός του Ιανουαρίου: «Έχω σκοπό άμεσα μόλις ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή των Σκοπίων, να την φέρω στην ελληνική Βουλή. Προφανώς μέσα στο Ιανουάριο, καθώς μέσα σε δέκα ημέρες, μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας αναμένεται να μας κοινοποιηθεί το αποτέλεσμα από τη Βουλή της πΓΔΜ».

Κατά τον κ. Τσίπρα «Η λύση του Μακεδονικού μία από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες της μέχρι τώρα θητείας μου».

Είπε ότι το ονοματολογικό ήταν θέμα άλυτο εδώ και 27 χρόνια εξαιτίας της αδράνειας των προηγούμενων κυβερνήσεων που αποτελούσε και βαρίδι για τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.

Σημείωσε ότι αν η έξοδος από τα μνημόνια και την κρίση είναι το σημαντικότερο επίτευγμα, η αναβάθμιση του ρόλου της χώρας είναι το δεύτερο.

«Η Συμφωνία δεν αφήνει κανένα περιθώριο αν υπάρξει στο μέλλον κάποιος νέος εθνικιστής, κάποιος νέος Γκρούεφκσι. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να έχει ένα ανοικτό μέτωπο με τη γειτονική χώρα και να σπαταλά διπλωματικό κεφάλαιο σε μια περίοδο που έχουμε έναν νευρικό γείτονα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Επίθεση στον Μητσοτάκη

«Δεν βλέπω τα πράγματα μέσα από το πρόσκαιρο όφελος και τις δημοσκοπήσεις, αλλά μέσα από την οπτική του εθνικού και πατριωτικού συμφέροντος, των μεγάλων οφελημάτων που θα έχει η χώρα από ένα θέμα που λιμνάζει για 26 χρόνια», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Όταν πριν από έναν χρόνο ξεκίνησε η συζήτηση ο κ. Μητσοτάκης είχε συμβουλέψει την κυβέρνηση να ακολουθήσει την εθνική γραμμή που είχε χαραχτεί το 2007. Όταν είδε ότι αυτή τη γραμμή που ακολουθούμε, τότε άλλαζε θέση», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Επισήμανε ότι κάλεσε δύο φορές στο γραφείο του τους αρχηγούς των κομμάτων. «Περίμενα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα έχει αυτή την αντιφατική συμπεριφορά με μοναδικό γνώμονα την εσωκομματική σταθερότητα και το πρόσκαιρο όφελος», σχολίασε.

Μίλησε για διαρκή προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να βρίσκει προφάσεις εν αμαρτίαιας, με τα επιχειρήματα που κάθε φορά προέβαλε κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. «Όταν είδε ότι δεν είχαμε αφήσει καμία λεπτομέρεια ανοικτή, μετέτρεψε τον όρο ιθαγένεια στον όρο εθνότητας. Δεν υπάρχει ούτε ζήτημα εθνότητας, ούτε ζήτημα γλώσσας», σημείωσε.

Τον κατηγόρησε για προσπάθεια να κερδοσκοπήσει πολιτικά. «Μπορεί να το κάνει σε άλλα θέματα, όχι στα εθνικά», τόνισε.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!