τσίπρας-ο-μητσοτάκης-ανοίγει-την-όρεξ-576159
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.06.2019 | 13:16

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης ανοίγει την όρεξη στην τρόικα για απολύσεις στο Δημόσιο

Σκληρή επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη, την τρόικα αλλά και κέντρα που θέλουν επιστροφή στην σκληρή πολιτική των μνημονίων, των περικοπών και των απολύσεων στο δημόσιο εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός με έκτακτες δηλώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας την πρόσφατη έκθεση των εκπροσώπων των δανειστών.

«Ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο είχαν να θέσουν από το 2014 που ήταν υπουργός ο Μητσοτάκης. Σταμάτησαν όταν το 2015  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν πρόκειται να κάνει απολύσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας στρέφοντας τα βέλη του προς τον πρόεδρο της ΝΔ. 

«Τα λένε αυτά γιατί βλέπουν ότι ο κ. Μητσοτάκης μιλά για τον κανόνα 1 προς 5 στο Δημόσιο, δηλαδή μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις όταν εμείς έχουμε πετύχει με σκληρές διαπραγματεύσεις το 1 προς 1. Τότε είναι λογικό να ανοίγει η όρεξη τους και θέλουν πολιτικές λιτότητες και απολύσεις», συνέχισε ο πρωθυπουργός. 

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι σήμερα οι δανειστές μετά και την ψήφο των ευρωεκλογών «αμφισβητήσουν τις επιλογές της κυβέρνησης. Βάζουν προσχώματα στο σχέδιο της κυβέρνησης να δρέψουν καρπούς, όλοι όσοι υπέστησαν θυσίες την εποχή των μνημονίων».

«Η ψήφος στις ευρωεκλογές έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Σήμερα όλα όσα είπα τότε επιβεβαιώνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ‘άνοιξε την όρεξη’ τόσο στο παλαιό πολιτικό κατεστημένο όσο και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους τις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις επιλογές μας και να φέρουν προσχώματα στο σχέδιο μας να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους έβαλαν πλάτη και έκαναν θυσίες για να βγούμε από τα μνημόνια να δρέψουν τους καρπούς των θυσιών τους», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μπροστά στις κρίσιμες εκλογές της 7ης Ιουλίου το κρίσιμο είναι να γνωρίζουμε και να συγκρίνουμε προγράμματα – Δεν έχει κλείσει ο δρόμος της επιστροφής, δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος να γυρίσουμε στη λιτότητα. Υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε στις μαύρες μέρες του 2012. Στις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.