Τσίπρας: Καταγγελίες για σκάνδαλα Νικολάου -Το …«μπαλάκι» στον Κουφοντίνα η Πελώνη

Το πάρτι των απευθείας αναθέσεων της κυβέρνησης κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής και έκανε εκτενή αναφορά σε σειρά σκανδάλων της ΝΔ.

«Μέσα από ΠΝΠ που περάσατε δώσατε τη δυνατότητα για σύναψη δημοσίων συμβάσεων κάθε είδους κατά παρέκκλιση των πάγιων διατάξεων. Χωρίς υπερβολή σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης επικρατεί ένα τσουνάμι απευθείας αναθέσεων ή προσχηματικών διαδικασιών χωρίς τήρηση στοιχειωδών κανόνων διαφάνειας και αντικειμενικότητας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από το βήμα της Βουλής και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Τα κατορθώματα της Σοφίας Νικολάου

«Η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής προκάλεσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα, με σωρεία απευθείας αναθέσεων σε εταιρείες οι οποίες είτε ιδρύθηκαν αιφνιδίως την τελευταία στιγμή, είτε που δεν είχαν καμία σχέση με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

  • Έδωσε 500.000 ευρώ για υπηρεσίες καθαρισμού σε εταιρία η οποία διαχρονικά ασχολείται με την διοργάνωση συνεδρίων, αλλά μόλις μία μέρα μετά την ανάθεση, καταχωρήθηκε η  ενασχόλησή της με τον τομέα της απολύμανσης.
  • Έδωσε 232.000 ευρώ για αγορά μέσων ατομικής προστασίας σε εταιρεία που συστήνεται στις 29/03/2020, καταθέτει προσφορά στις 30/03/2020 και αναλαμβάνει προμήθεια του ελληνικού δημοσίου.
  • Έδωσε 300.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο και για την κάλυψη αναγκών των καταστημάτων κράτησης της χώρας, σε εταιρία που εμπορεύεται τρόφιμα και ποτά.
  • Έδωσε 47.000 ευρώ απευθείας ανάθεση προμήθειας υγειονομικού υλικού για την κάλυψη αναγκών όλων των Καταστημάτων Κράτησης,  σε εταιρεία που κατασκευάζει αμορτισέρ αυτοκινήτων!
  • Έδωσε 229.000 ευρώ σε επιχείρηση που εμπορεύεται εποχιακά είδη και διακόσμησης σπιτιού.
  • Έδωσε 147.000 ευρώ για προμήθεια γαντιών νιτριλίου για τις ανάγκες των καταστημάτων κράτησης, με τιμή μονάδας 17,50 ευρώ. Την ίδια περίοδο άλλες υπηρεσίες του ΠΡΟΠΟ, προμηθεύονται το ίδιο ακριβώς προϊόν με τιμή μονάδας 8,85 ευρώ!»

«Θα βάλετε φρένο σε αυτήν την κυρία; Δεν είναι κατάσταση αυτή;» διερωτήθηκε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη πέταξε την …μπάλα στην εξέδρα και το …μπαλάκι στον Κουφοντίνα για την μην απαντήσει επί της ουσίας και δήλωσε:

Θα περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα, να βρει μια λέξη να πει από το βήμα της Βουλής για τις απαράδεκτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και προσβλητικές στη μνήμη των θυμάτων, δηλώσεις του κ. Δρίτσα. Δεν βρήκε ούτε μισή. Αντ΄ αυτού, επέλεξε να στοχοποιήσει τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής – «αυτή την κυρία», όπως ανέφερε απαξιωτικά για μια γυναίκα – Σοφία Νικολάου, η οποία εφαρμόζει το νόμο. Όλοι καταλαβαίνουν το νόημα της σιωπής του. Στο δίλημμα με το Κράτος Δικαίου ή με τον Κουφοντίνα, ο κ. Τσίπρας έχει ήδη πάρει θέση.
Επιμένοντας στο ψευδές αφήγημά του για την πανδημία που κλείνει πεισματικά τα μάτια απέναντι στις εξελίξεις στον υπόλοιπο κόσμο, ο κ. Τσίπρας τώρα ρίχνει το δηλητήριο του λαϊκισμού του στους εμβολιασμούς. Επιχειρεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα που θα χτίσει το τείχος της ανοσίας στο δρόμο προς την ελευθερία. Τον ενοχλεί, άραγε, στ΄ αλήθεια, η επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας, ή είναι απλά η αντιπολίτευση του απελπισμένου;

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρα κατήγγειλε και μια σειρά άλλων σκανδάλων. Συγκεκριμένα μίλησε:

Απευθείας ανάθεση ΕΛΤΑ

«Η διοίκηση των ΕΛΤΑ αναθέτει με απευθείας ανάθεση, σε εταιρία που συστάθηκε την προηγούμενη μέρα, έργο συνολικού ποσού 250.000 ευρώ για κατασκευή ηλεκτρονικής αγοράς».

Απευθείας ανάθεση στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

«Εν μέσω καραντίνας, και πριν ακόμη βγει το ΦΕΚ διορισμού του, ο μετακλητός διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και κομματικό στέλεχος της ΝΔ κ. Ματιάτος, ξεκινά τη διαδικασία ανάθεσης έργου  για την κατασκευή εγκατάστασης προσφύγων στη Μαλακάσα ,  ύψους 4.5 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς προκήρυξη και με τη μέθοδο της “διαπραγμάτευσης”».

6 εκατομμύρια ευρώ για συμβουλευτικές υπηρεσίες

«Με διαδικασίες εξπρές πάλι το υπουργείο Μετανάστευσης προχώρησε σε ανάθεση συνολικού ύψους 6,2 εκατ. ευρώ για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για τις συμβάσεις κατασκευής δομών. Δηλαδή ιδιωτική εταιρεία θα συμβουλεύει τους ιδιώτες μετακλητούς που έχετε βάλει στο υπουργείο αντί των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων. Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει στο κράτος ποτέ».

Αναθέσεις Πατούλη

«Αν το 1/10 από αυτά είχε κάνει άλλος περιφερειάρχης θα ήταν κρεμασμένος στο τσιγκέλι. Αυτά τα αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ και όχι η ΑΥΓΗ. Η Περιφέρεια Αττικής προμηθεύεται rapid test συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ σε 4πλάσιο κόστος από την τιμή που υπάρχει στην αγορά».

Εμβολιασμοί εκτός σειράς

«Το πιο ανήθικο από όλα είναι με τους εμβολιασμούς. Είναι επιλογή κάποιων από κάτω με αθλιότητα γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχουν ευπαθείς ομάδες που έχουν ανάγκη το εμβόλιο και πηγαίνουν στη ζούλα κομματικά στελέχη της ΝΔ και εμβολιάζονται.

Ανάλογα, περιστατικά έχουν καταγγελθεί στο ΚΑΤ, το ΑΤΤΙΚΟΝ, σε νοσοκομεία της Κρήτης, αλλά και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Στις αρχές Ιανουαρίου εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Σωτηρία», κατήγγειλαν ότι υπουργοί και οι οικογένειές τους, φίλοι και γνωστοί επιχειρηματίες στους κομματικούς κύκλους της ΝΔ προηγήθηκαν του νοσοκομειακού προσωπικού στη σειρά των εμβολιασμών.

Έγιναν μαζικοί και εκτός λίστας εμβολιασμοί σε γαλάζια κομματικά στελέχη του δήμου Καλλιθέας στην Αθήνα κατά το διήμερο του χιονιά πριν από δυο εβδομάδες.

Αποκορύφωμα των ρουσφετολογικών εμβολιασμών, το πρόσφατο και πιο προκλητικό κρούσμα παρατυπιών στο Κέντρο Πρόνοιας στη Θεσσαλονίκη, όπου κομματικά στελέχη σας πήραν τη θέση παιδιών με αναπηρία. Και αυτό είναι ντροπή.

Και τώρα έρχεστε και εγκρίνετε τη διάθεση 18,5 εκατ. ευρώ για την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας και την προβολή μηνυμάτων για τον εμβολιασμό που θα μπορούσαν να είναι δωρεάν».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ, ΠΕΛΩΝΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!