ΡΟΗ
προηγ επομ

Τσίπρας κατά Σαμαρά για τις εξελίξεις στην Κύπρο

Δριμύτατη επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο.

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αποδέχεται -αν όχι συνεργεί- στη νέα αποικιοποίηση της Κύπρου», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, καλώντας την κυβέρνηση να μην επικυρώσει την απόφαση αποικιοποίησης της.

«Καλούμε άμεσα τον πρωθυπουργό, που ουσιαστικά έχει την ευθύνη της απόρριψης αυτού του αιτήματος, να προκαλέσει με δική του πρωτοβουλία, αύριο κιόλας, έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής, όπως έχει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να πράξει», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Το περήφανο «όχι» του κυπριακού κοινοβουλίου δεν είναι μόνο «όχι» στη διάλυση της Κύπρου είναι «όχι» όλων των ευρωπαϊκών λαών στη διάλυση», τόνισε σε δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι «υπάρχουν όρια στην ανοχή και αντοχή των λαών».

«Στοχεύουν να υποθηκεύσουν προκαταβολικά τους ενεργειακούς πόρους της Κύπρου. Η ελληνική κυβερνηση έχει τεράστια ευθύνη στην απόφαση«, ανέφερε.

«Ο έλληνας Πρωθυπουργός, αφού έδεσε τη χώρα στο μνημονιακό άρμα της κυρίας Μέρκελ, καταστρέφοντας όσα διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα είχε αμέσως μετά τις ελληνικές εκλογές, αφού αθέτησε κάθε υπόσχεση για επαναδιαπραγμάτευση, λέγοντας μάλιστα «ουδείς αναμάρτητος», έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει ως ευρωπαϊκή την ελληνική ΑΟΖ και τώρα αποδέχεται, αν όχι συνεργεί, στη νέα αποικιοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας», συνέχισε ο κ. Τσιπρας.

«Για μια ακόμη φορά, άλλωστε, αγνοεί και υποτιμά την αναγκαία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, αλλά και το ρόλο της παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα στις εξελίξεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Υπάρχουν, όμως, και όρια στην ανοχή και στην αντοχή ενός λαού. Καλούμε τη κυβέρνηση: Έστω και εκ των υστέρων, να μην επικυρώσει μια απόφαση αποικιοποίησης της Κύπρου και διάλυσης της οικονομίας της. Να ζητήσει άμεσα Έκτακτη σύγκληση Συνόδου Κορυφής ώστε να καταστήσει σαφές ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχτεί μια τέτοια επιλογή».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΥΠΡΟΣ, ΕΠΙΘΕΣΗ, ΣΑΜΑΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!