Τσίπρας-Καστελόριζο: Δεν διαπραγματευόμαστε ούτε σπιθαμή γης

«Δεν διαπραγματευόμασε, δεν εκχωρούμε, δεν παζαρεύουμε ούτε σπιθαμή γης» », ανέφερε στην ομιλία του, από το Καστελόριζο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπας, ο οποίος μιλά στους κατοίκους του νησιού, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία. «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν φοβάται και κανέναν», είπε ο πρωθυπουργός απατώντας στις Τουρκικές προκλήσεις, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι υπέρμαχος μια ειρηνικής συνύπαρξης.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη τουρκική προκλητικότητα είπε ότι «οι γείτονες μας δεν μας συμπεριφέρονται πάντοτε όπως αρμόζει στους καλούς γείτονες. Το γνωρίζετε εσείς εδώ έχετε περάσει περιόδους ανησυχίας και περιόδους συνεργασίας. Ορισμένες φορές είναι οι πολιτικές ηγεσίες που δεν ακολουθούν τις συνήθειες των ανθρώπων. Πολλές φορές βρισκόμαστε σε ταραγμένες περιόδους μπροστά σε αδικαιολόγητες συμπεριφορές προκλητικής και επιθετικής στάσης των γειτόνων μας. Αυτές τις ημέρες βιώνουμε μια περίοδο αστάθειας που δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου».

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε επίσης ότι τη μέρα που η χώρα θα βγει από τα μνημόνια, θα βρεθεί στο Καστελόριζο, σε μια κίνηση συμβολισμού, αφού όπως είναι γνωστό, η ανακοίνωση της ένταξης της χώρας στο μηχανισμό στήριξης της τρόικας, έγινε από τον Γ. Παπανδρέου στο ίδιο νησί. Εκεί από όπου ανακοινώθηκε η ένταξη της χώρας στο μνημόνιο, από αυτόν τον τόπο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημείωσε στην ομιλία του: «Έτσι λοιπόν και σήμερα, οκτώ χρόνια από τη μέρα που ο ελληνικός λαός άκουγε τα κακά μαντάτα των μνημονίων, φτάνουμε στις μέρες που πλέον αφήνουμε τα δύσκολα πίσω μας (…) βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την οριστική και αμετάκλητη έξοδο, καθαρή όπως ο καθαρός ουρανός του Καστελορίζου, από την εποχή της επιθετικής λιτότητας και της ασφυκτικής επιτροπείας που κόστισε πολύ».

Ομιλία από το Καστελόριζο για τα εγκαίνια δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης.

Στο Καστελόριζο, πολλά μίλια μακριά από την πρωτεύουσα, χτυπά δυνατά η καρδιά της πατρίδας μας. H στήριξη των ακριτών μας, δεν είναι κούφια λόγια αλλά έμπρακτη αποτύπωση του πραγματικού ενδιαφέροντος που πρέπει διαχρονικά να έχει η πολιτεία.

Gepostet von Alexis Tsipras am Dienstag, 17. April 2018

Μαζί του είναι και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του νησιού, με επικεφαλής το δήμαρχο Γιώργο Σαμσάκο, και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ