Τσίπρας για το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη: «Δεν πρέπει να δώσει μια απάντηση;»

  • Απο Aftodioikisi News
  • 16 Ιουλίου 2021 - 14:14
  • Comments Off

Τσίπρας για το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη: «Δεν πρέπει να δώσει μια απάντηση;»

«Λέω, δεν ξέρω, έτσι λένε τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Δεν πρέπει να απαντήσει; Δεν πρέπει να δώσει μια απάντηση;»

Με αυτό τον τρόπο απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα του Γ. Σαχίνη στη συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Κρήτη TV» για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Βεβαίως, αν δεν υπάρχει θέμα θα είμαι ο πρώτος που θα το πω αυτό. Θα είμαι ο πρώτος που θα απαιτήσω να ζητήσουν συγγνώμη απέναντι στον κ. Μητσοτάκη όσοι διασπείρουν ειδήσεις που δεν ισχύουν. Αν όμως υπάρχει θέμα, τότε ειλικρινά εγώ θέτω ένα πάρα πολύ καίριο ερώτημα, ένα καίριο ερώτημα που αφορά την ισονομία σ’ αυτό τον τόπο: Δεν μπορεί ο νόμος να ισχύει για όλους τους υπόλοιπους εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και την οικογένειά του», επεσήμανε.

Ο διάλογος για το επίμαχο θέμα είναι ο αξής

Γ. ΣΑΧΙΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, υπάρχει θέμα ή δεν υπάρχει θέμα και απλά το κρατάει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψηλά γι’ αντιπολιτευτικούς και μόνο λόγους, με το πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού; Και σας ρωτώ, γιατί με βάση τις ανακοινώσεις που κάνετε ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενστερνίζεστε τα δημοσιεύματα. Αν υπάρχει θέμα, δεν οφείλετε να φτάσετε μέχρι και δικαστικώς; Διότι αν υπάρχει είναι σοβαρό. Αν δεν υπάρχει πάλι, δεν οφείλετε να επισημάνετε ότι κακώς σπιλώνεται με αυτό τον τρόπο ένας πολιτικός και πολιτειακός παράγοντας της χώρας;

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Βεβαίως, αν δεν υπάρχει θέμα θα είμαι ο πρώτος που θα το πω αυτό. Θα είμαι ο πρώτος που θα απαιτήσω να ζητήσουν συγγνώμη απέναντι στον κ. Μητσοτάκη όσοι διασπείρουν ειδήσεις που δεν ισχύουν. Αν όμως υπάρχει θέμα, τότε ειλικρινά εγώ θέτω ένα πάρα πολύ καίριο ερώτημα, ένα καίριο ερώτημα που αφορά την ισονομία σ’ αυτό τον τόπο: Δεν μπορεί ο νόμος να ισχύει για όλους τους υπόλοιπους εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και την οικογένειά του.

Εάν είχαμε κάτι αντίστοιχο σε μια οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, τούτη την ώρα θα ήταν το μεγαλύτερη θέμα που θα απασχολούσε τη συζήτηση στην κοινή γνώμη. στη Γερμανία αυτή την ώρα πάμε για εκλογές και η υποψήφια Καγκελάριος των Πρασίνων είναι στη σέντρα, επειδή στο βιογραφικό της έχει δηλώσει ότι έχει ένα πτυχίο, μάλλον επειδή έγραψε ένα βιβλίο και κάποιοι της είπαν ότι κάποια από τα στοιχεία που έχει πάρει στο βιβλίο αυτό, είναι προϊόν αντιγραφής. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα αυτή τη στιγμή στη Γερμανία. Όχι να κάνεις ψευδή δήλωση επί 4 χρόνια από το ’16 ως το ’20 των περιουσιακών στοιχείων σου.

Γ. ΣΑΧΙΝΗΣ: Άρα θεωρείτε ότι έχει κάνει ψευδή δήλωση;

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Λέω, δεν ξέρω, έτσι λένε τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Δεν πρέπει ν’ απαντήσει; Δεν πρέπει να δώσει μια απάντηση; Έχει βγει στο φως της δημοσιότητας, ότι αυτό το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο το οποίο έχει δηλώσει από το ’16 ότι έχει μεταβιβαστεί, μεταβιβάστηκε το 2020. Δόθηκαν τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Δεν πρέπει να δώσει μια απάντηση ως προς αυτό;

Επίσης, η μία διάταξη του νόμου που παραβιάζεται είναι αυτή που αφορά την ψευδή δήλωση πόθεν έσχες, η δεύτερη είναι αυτή που αφορά την αδυναμία, το κώλυμα που έχουν όλα τα πολιτικά πρόσωπα, πόσω δε μάλλον οι υπουργοί και ο Πρωθυπουργός, να κατέχουν μετοχές σε εταιρείες της αλλοδαπής. Τους ψηφίζουμε τους νόμους, μαζί τους ψηφίζουμε. Ή εν πάση περιπτώσει, κάποιοι τους ψηφίζουν, κάποιοι τους καταψηφίζουν αλλά ισχύουν οι νόμοι, δεν μπορεί να ισχύουν για σας κ. Σαχίνη ή γι’ αυτόν που μας παρακολουθεί και να μην ισχύουν για τα πολιτικά πρόσωπα και ιδίως όταν ασκούν εξουσία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]