Τσίπρας για στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ: Απαντούν σε όσους επένδυσαν στην καταστροφολογία

Με δήλωση και σχόλιό του στο twitter ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έδωσε απάντηση, επικαλούμενος τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σε όσους επένδυσαν στην καταστροφολογία, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η διεκδίκηση μιας οριστικής εξόδου από την κρίση «δεν είναι πολιτικός στόχος. Είναι εθνικός στόχος».

«Τότε πανηγύριζαν, σήμερα σιωπούν», σημείωσε ο πρωθυπουργός, επιτιθέμενος στην αντιπολίτευση καταλογίζοντάς της «χαιρεκακία» απέναντι στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση, την οποία χαρακτήρισε ως ανοησία.

Αναλυτικότερα, με τρία διαδοχικά tweets, ο κ. Τσίπρας έγραψε τα εξής: «Τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την οικονομία απαντούν σε όσους επένδυσαν στην καταστροφολογία. Τότε πανηγύριζαν, σήμερα σιωπούν. Εκείνοι που έβαλαν τον τόπο σε χαράδρα, κουνάνε το δάχτυλο & επικρίνουν όσους ανέλαβαν την τιτάνια προσπάθεια να ξελασπώσουν το μέλλον. Η χαιρεκακία απέναντι στη προσπάθεια εξόδου απ’ την κρίση δεν συνιστά αντιπ. γραμμή αλλά ανοησία. Γιατί δεν αφορά κυβερνητικό αλλά εθνικό στόχο».

 

 

Με τη δήλωσή του ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής:

Τα αναθεωρημένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ελληνική οικονομία δείχνουν, για το πρώτο τρίμηνο του 2017, ανάπτυξη 0.4% αντί για την ύφεση 0.5%, που είχε ανακοινωθεί πριν από έναν μήνα.

Τότε η αντιπολίτευση είχε επιλέξει, για μια ακόμη φορά, να επενδύσει στην καταστροφολογία. Ανακοινώσεις, πρωτοσέλιδα, ειρωνικά tweets, φραστικές επιθέσεις, έστησαν το σκηνικό ενός μικρού πανηγυριού για τη διαφαινόμενη, τότε, αδυναμία ανάκαμψης της οικονομίας.

Πανηγύρι και χαρά για την αδυναμία της χώρας… Σήμερα που η εικόνα είναι καθαρά θετική, σιωπή…

Ούτε πανηγύρι ούτε χαρά. Μόνο μεμψιμοιρία, χαιρεκακία και εμφανής στοίχιση ορισμένων Κυριακάτικων πρωτοσέλιδων τίτλων με τις πιο ακραίες φωνές των δανειστών, σε σχέση με το χρέος.

Δε μας ξαφνιάζουν όλα αυτά. Ούτε είναι η πρώτη φορά, τα δυο αυτά χρόνια, που όσοι έβαλαν με δικές τους επιλογές τον τόπο σε βαθιά χαράδρα, κουνάνε τώρα το δάχτυλο και επικρίνουν εκείνους που ανέλαβαν την τιτάνια προσπάθεια να ξελασπώσουν το μέλλον του τόπου.

 Μόνο που τώρα γίνεται φανερό σε όλους ότι η χαιρεκακία για τη χώρα, οι πανηγυρισμοί για τις αρνητικές προβλέψεις και η σιωπή για τις θετικές, η ταύτιση με τους πιο ακραίους από τους δανειστές μας, δεν αποτελεί απλά στρεβλή επιλογή αντιπολίτευσης. Αποτελεί ανοησία.

 Η διεκδίκηση μιας οριστικής διεξόδου από την κρίση, βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης, μετά από επτά χρόνια ύφεσης και σκληρής προσαρμογής, δεν αφορά απλά τον πολιτικό στόχο μιας κυβέρνησης ή την προοπτική μιας κυβερνητικής θητείας. Αφορά το μέλλον του τόπου.

 Δεν είναι πολιτικός στόχος. Είναι εθνικός στόχος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΕΛΣΤΑΤ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!