τσίπρας-για-σχολεία-να-κλείνουν-τα-τμή-890538
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 01.12.2021 | 16:43

Τσίπρας για Σχολεία: Να κλείνουν τα τμήματα στο πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

Τα χιλιάδες κρούσματα κορονοίού σε παιδιά μέσα στα σχολεία έφεραν τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή με μια νέα πρόταση για τα σχολεία και κυρίως για το κλείσιμο των σχολείων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού αναφέρθηκε τα σχολεία και στο γεγονός ότι το 25% των κρουσμάτων είναι σε μαθητές, αλλά και ότι πρέπει να αραιώσουν τα τμήματα, κατέθεσε την πρότασή του:

— Στο πρώτο κρούσμα να κλείνει το τμήμα.

— Το τμήμα να κλείνει για 3 μέρες

— Όλοι οι μαθητές να κάνουν μοριακό με έξοδα του κράτους και να επιστρέφουν στην τάξη.

Σήμερα όταν εντοπίζεται ένα κρούσμα στην τάξη δεν κλείνει. Πρέπει να αρρωστήσουν τα μισά παιδιά συν ένα για να κλείσει το τμήμα.

«Ο αυταρχισμός είναι το τελευταίο στάδιο της αποτυχίας». Με την φράση αυτή έκλεισε την παρέμβασή του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, στην οποία απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το μέτρο επιβολής του προστίμου των 100 ευρώ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι το μέτρο επιβαρύνει δυσανάλογα τους χαμηλοσυνταξιούχους ενώ δεν θα φέρει αποτελέσματα. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα μέτρο που πριν λίγες μέρες αρνούνταν δείχνοντας πως έχει αποτύχει στην διαχείριση της πανδημίας και λειτουργεί με πανικό. Επισήμανε ότι απαιτούνται προσλήψεις γιατρών και ενίσχυση του ΕΣΥ και ταυτόχρονα αλλαγή τακτικής για σχολεία και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ειδική αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο θέμα των σχολείων. Αναρωτήθηκε ρητορικά «γιατί όταν νόσησε ένας υπουργός έκλεισε η Βουλή και για να κλείσει μία τάξη πρέπει να νοσήσουν πάνω από τους μισούς μαθητές;», τονίζοντας πως «το 25% των κρουσμάτων που ανακαλύπτεί ο ΕΟΔΥ είναι παιδιά».

«Πόσο καιρό σας λέμε ότι τα σχολεία είναι κέντρα επώασης του ιού; Και εσείς κάνετε συγχωνεύσεις τάξεων με 29 μαθητές μέσα στην πανδημία για να μην προσλάβετε έναν αναπληρωτή και να αραιώσουμε τις τάξεις. Ο κ. Καραμανλής έκανε τεστ και βγήκε θετικός και έκλεισε ολόκληρη η Βουλή και μία τάξη για να κλείσει θέλει 50+1! Το 25% των κρουσμάτων είναι μαθητές, δεν καταλαβαίνετε ότι αυτοί αναμεταδίδουν τον ιό στους ηλικιωμένους στα σπίτια; Πόσο μυαλό θέλει αυτό για να το συμφωνήσουμε; Να κλείνει το τμήμα για 3 μέρες όταν υπάρχει κρούσμα και οι μαθητές να επιστρέφουν με τεστ.

Το 25% των κρουσμάτων είναι μαθητές. Η πρόταση που καταθέσαμε είναι να αραιώσουν τα τμήματα. Τα σχολεία όμως δύο χρόνια έκλειναν όπως άνοιγαν. Στην πιο δύσκολη χρονιά αποφασίσατε συγχωνεύσεις τμημάτων και αύξηση του αριθμού ανά τάξη, έχετε εγκληματική ευθύνη. Αντί να κλείνει κάθε τμήμα όταν θα μολυνθούν το 50+1%, δηλαδή να μην κλείνει ποτέ, που μετατρέπει τα σχολεία χώρο επώασης του ιού που μεταφέρεται στην κοινότητα, το αυτονόητο θα ήταν το τμήμα να κλείνει στο πρώτο κρούσμα για 3 μέρες και να πηγαίνουν οι μαθητές στο σχολείο μετά από 3 μέρες με μοριακό τεστ που θα παρέχεται δωρεάν», ανέφερε στη Βουλή ο κ. Τσίπρας.