Τσίπρας για εκλογές: Θα τις κερδίσουμε -Αν τολμά ο Μητσοτάκης
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back
Τσίπρας για εκλογές: Αν τολμά ο Μητσοτάκης ας τις προκηρύξει (live)

Τσίπρας για εκλογές: Θα τις κερδίσουμε -Αν τολμά ο Μητσοτάκης ας τις προκηρύξει

Το γάντι στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «αν έχει το θάρρος και αν τολμά» να προκηρύξει εκλογές, χωρίς ωστόσο να τις ζητά ο ίδιος «για μην γίνει Μητσοτάκης», έριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας  κατά τη , διάρκειας 3.30 ωρών, συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα όσα είπε χθες, ταυτίζοντας τον πρωθυπουργό με το χάος αλλά και τα όσα περί γαλοπούλας είχε πει ο κ. Μητσοτάκης την περασμένη εβδομάδα από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας τόνισε:  «Εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης. Την προηγούμενη εβδομάδα από αυτό εδώ το βήμα απέδειξε ότι παραμένει Μητσοτάκης. Έχει την ευθύνη με βάση το Σύνταγμα να προκαλέσει εκλογές όποτε το επιθυμεί. Αν έχει το θάρρος και αν τολμά, ας τις προκηρύξει, στο χέρι του είναι», όταν του επισημάνθηκε ότι δεν ζητά επισήμως εκλογές αλλά και αν φοβάται την ήττα.

Λίγο αργότερα απαντώντας σε άλλο σχετικό ερώτημα, πρόσθεσε: «Αν είναι τόσο ανεύθυνος ο πρωθυπουργός -με δεδομένα τα στοιχεία της πανδημίας-, ας κάνει εκλογές. Συνενοχή και συμμετοχή σε αυτή την ευθύνη από εμάς δεν θα την έχει… Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε έτοιμοι. Από εκεί και πέρα εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης. Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης από την στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ ήταν να ζητά κάθε μέρα εκλογές, όταν η χώρα ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και δεν έκλειναν οι αξιολογήσεις. Εμείς δεν θα το κάνουμε. Δεν είναι στην κουλτούρα μου…

Αλλά ο κ. Μητσοτάκης βλέπει μία ραγδαία φθορά και αυτό θέλει να προλάβει με τις πρόωρες εκλογές… Οι κουτσαβακισμοί και οι μαγκιές για γαλοπούλες δεν αναδεικνύουν πυγμή, αναδεικνύουν αδυναμία. Θα του συνιστούσα να είναι πιο φειδωλός σε ψευτοκουτσαβακισμούς. Όταν μάλιστα προεκλογικά αρνήθηκε μία προσωπική αντιπαράθεση για να ακούσει ο κόσμος και να κρίνει. Σε κάθε περίπτωση εγώ θα είμαι εδώ».

Στόχος η νίκη με διαφορά -Δεν ανησυχώ για τις δημοσκοπήσεις

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις τόνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κερδίσει και με διαφορά τις επόμενες εκλογές, ώστε να δημιουργηθεί προοδευτική κυβέρνηση. Πρόσθεσε, δε, ότι δεν ανησυχεί για τις δημοσκοπήσεις, καθώς ως συνήθως υποεκτιμούν την εκλογική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας ότι λίγο πριν από τις εκλογές του 2019 ο μέσος όρος εκτίμησης ψήφου για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν 24,5% και τελικά πήρε 32%. Είπε, μάλιστα, ότι μάλλον ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να ανησυχεί, καθώς  6 στους 10 είναι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση και μόλις 2 στους 10 δηλώνουν ότι τους αφορούν τα μέτρα.

Στο ερώτημα για το αν μετά από ενδεχόμενη ήττα θα στήσει εσωκομματικές κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Δεν υπάρχει στη σκέψη μου, δεν το πιστεύω και δεν έχω στην σκέψη μου να κάνω καμία προετοιμασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές όποτε κι αν αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης να στήσει κάλπες».

Για τα μετεκλογικά σενάρια κυβερνητικών συνεργασιών ο κ.  Τσίπρας απάντησε: «Αυτό που θα κρίνει την επόμενη μέρα των εκλογών είναι το αποτέλεσμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσέρχεται τις εκλογές ζητώντας νίκη για σχηματισμό κυβέρνησης και ο κ. Μητσοτάκης λέει “μην τους δίνετε και μεγάλη σημασία γιατί θα υπάρξουν και επόμενες”. Αυτό είναι παγίδα και για τον κ. Μητσοτάκη. Εμείς επιμένουμε ότι θα πρέπει να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις επί τη βάση καθαρών θέσεων».

Πρόσθεσε, δε: “Δεσμευόμαστε ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα προχωρήσουμε στη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι αυτή που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις. Και τότε κάθε κόμμα θα αναλάβει τις ευθύνες του, ώστε να φύγει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη”.

Εξευτελιστικές οι εξαγγελίες για τους νέους

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι χρειάζεται συνολικό όραμα και προοπτική για να ανακοπεί το brain drain

«Κατανοώ τη δημοσκοπική αναγκαιότητα του κ. Μητσοτάκη να προσεγγίσει μία κοινωνική κατηγορία, τους νέους που έχει παραμελήσει και στοχοποιήσει τα τελευταία δύο χρόνια», ανέφερε, απαντώντας στην πρώτη ερώτηση και σημείωσε: Οι νέοι άνθρωποι δεν θέλουν gigabytes και χαρτζιλίκια, θέλουν όραμα και συνθήκες ζωής και εργασίας.

Χαρακτήρισε εξευτελιστικές για τους νέους τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα 5 GB και το πρόγραμμα για 100 ευρώ τον μήνα για έξι μήνες. «Αυτά δεν δημιουργούν προοπτική. Εμείς μιλάμε για ριζικές αλλαγές και για όραμα που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις οι νέοι να μείνουν και να δημιουργήσουν στην χώρα» τόνισε.

Είπε ότι πρότασή του για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί ριζοσπαστική μεταρρύθμιση και ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού επίσης αφορά τους νέους.

Μίλησε ακόμη για το σχέδιο για αξιοπρέπεια στην εργασία.

Στην παρατήρηση δε ότι οι νέοι δεν ακούνε τα κόμματα απάντησε: «Καλά κάνουν και δεν ακούν τα κόμματα».

Για πόθεν έσχες Μητσοτάκη: Να δώσει εξηγήσεις

“Δεν θα σχολιάσω τις αντιδράσεις της ελληνικής δικαιοσύνης. Το θέμα του πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού δεν είναι κουτσομπολιό, πρόκειται για συνταγματική υποχρέωση. Ιδιαίτερα αν είσαι Πρωθυπουργός, οφείλεις να μην έχεις τίποτα να κρύψεις. Ας μη στοχοποιεί τα ΜΜΕ ο κ. Μητσοτάκης. Ας δώσει εξηγήσεις. Είναι ζήτημα ισονομίας”, τόνισε ο Α. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτημα για πρωθυπουργικό πόθεν εσχες.

Πρόσθεσε δε: «Θα ήθελα να αναρωτηθείτε τι θα γινόταν σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα αν συνέβαινε αυτό ή τι θα γινόταν στην Ελλάδα αν συνέβαινε σε εμένα», προσέθεσε.

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε τον ρόλο του ερευνητή δημοσιογράφου ούτε του ντετέκτιβ ή του εισαγγελέα, αλλά ως πολιτικό κόμμα αναδεικνύει πολιτικά αυτή την «αντίφαση», και μέσα από κοινοβουλευτικές διαδικασίες ζητά από τον πρωθυπουργό να απαντήσει.

Για Τουρκία: Η κυβέρνηση έχει έλλειμμα εθνικής στρατηγικής

«Η κυβέρνηση έχει έλλειμμα εθνικής στρατηγικής», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση για τα εθνικά θέματα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Τις επιδιώξεις της Τουρκίας τις γνωρίζουμε. Η Τουρκία θέλει να δημιουργεί χώρο, αυτό κάνει και με το τουρκολιβυκό σύμφωνο. Το κρίσιμο όμως είναι ότι, μεσούσης της κρίσης για τα ελληνουτουρκικά, με το Ουρούτς Ρέις να παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα, είδαμε να βγαίνει ο υπουργός Επικρατείας και να λέει ότι το όριό μας είναι τα έξι μίλια. Τι μήνυμα πέρναγε τότε…» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσέθεσε: «Η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη είναι βλέποντας και κάνοντας. Έχασε μία ευκαιρία μετά την εκλογή Μπάιντεν, έπραξε λάθος που δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για διάλογο».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει πραγματικά επίλυση μέσα σε ένα πλαίσιο διαλόγου και σημείωσε:

«Ζήτησα η χώρα να αξιοποιήσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας για την τελωνειακή ένωση, για να θέσει την προοπτική της Χάγης κρατώντας τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις για τις γκρίζες ζώνες και νησιά του Αιγαίου. Όμως η κυβέρνηση ούτε στρατηγική υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο πεδίο έχει…. Θεωρώ αναγκαίο να υπάρξει σαφής εθνική στρατηγική, ισχυρή στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων στο πεδίο και επίλυση στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

“Οι συνταξιούχοι εξαπατήθηκαν από τον κ. Μητσοτάκη”

“Στην παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν ακούστηκε η λέξη συνταξιούχος. Εξαπατήθηκαν από τον κ. Μητσοτάκη. Θυμάστε τι έλεγε για την 13η σύνταξη; Είχε πει ότι θα το διατηρήσει. Και τελικά την κατήργησε. Αυτό το 1δις το δίνει για να καλύψει την τρύπα του ασφαλιστικού. Για να έχουν κέρδη τα funds από τη μεταρρυθμίση στις επικουρικές. Τρύπα 70 δις! Παραλάβαμε 400.000 εκκρεμείς συντάξεις, τις μειώσαμε στο 70%. Τώρα επιστρέψαμε στα ίδια. Γιατί; Διότι προτίμησαν να ακυρώσουν των 1000 επιστημόνων στον ΕΦΚΑ. Που είναι η περιβόητη ψηφιοποίηση που θα μας λύσει το πρόβλημα;”, είπε χαρακτηριστικά.

Πάντρεμα ιδεών και προσώπων

«Και τα κόμματα και οι άνθρωποι αν δεν αλλάζουν γίνονται μνημεία του εαυτού τους, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι κόμμα που διαρκώς εξελίσσεται», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «είναι ένα κόμμα σε κίνηση και σε ό,τι με αφορά δεν θέλω να είμαι μνημείο του εαυτού μου», αναφέροντας ότι από την παρουσία του στην πολιτική ζωή σε κεντρικές θέσεις έχει σήμερα συσσωρευμένη πείρα και γερό στομάχι.

“Η παρουσία μου στην πολιτική ζωή από το 2008 μού έχει δώσει τη δυνατότητα να έχω μία μεγάλη εμπειρία, να έχω δώσει μάχες, να έχω κάνει λάθη και σήμερα να έχω μια συσσωρευμένη πείρα. Αλίμονο αν δεν άλλαζαν οι άνθρωποι. Σε ό,τι με αφορά δε θέλω να είμαι μνημείο του εαυτού μου…”

«Κατανοώ ότι αυτό που είναι αναγκαίο αν θες να είσαι χρήσιμος απέναντι στους πολίτες είναι να βρεις τις μέγιστες δυνατότητες για να εξυπηρετείς τα συμφέροντά τους. Αυτό μπορεί να έρθει μέσα από την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για συγκεκριμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης και μέσα από την ανάδειξη προσώπων μέσα από τους κοινωνικούς χώρους, ανάμειξη και πάντρεμα ιδεών και προσώπων» προσέθεσε.

Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε θεματικές προγραμματικές παρουσιάσεις, όπου δεν ήταν μόνος του, αλλά πλαισιωμένος από καταξιωμένα και νέα πρόσωπα. «Η παρουσία νέων προσώπων δεν σημαίνει ότι θα έρθουν να βγάλουν από το κάδρο πρόσωπα καταξιωμένα που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία του κόμματος», είπε, τονίζοντας ότι στόχος είναι το πάντρεμα και η ισορροπία.

Κλιματική αλλαγή: Η κυβέρνηση δεν θωράκισε τη χώρα

Για το θέμα της απόδοσης των ευθυνών για τις πυρκαγιές, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «θα ήταν εύκολο να πει κανείς ότι αποδόθηκε η ευθύνη στον Χρυσοχοΐδη και πήγε σπίτι του» και προσέθεσε: «Ωστόσο η ευθύνη είναι πολιτική, είναι βαθιά και έχει να κάνει με την αντίληψη της κυβέρνησης για το πώς θα θωρακίσει τη χώρα απέναντι στην κλιματική αλλαγή».

Ανέφερε πως «θα περίμενε κανείς ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ένιωθε την ηθική υποχρέωση να έχει κάνει περισσότερα». «Δεν μπορείς να βάλλεις κάποιον που δεν πιστεύει στον ρόλο του κράτους να είναι αποτελεσματικός στη διοίκησή του» είπε χαρακτηριστικά.

Για τον Σταύρο Μπένο είπε: «Εγώ του εύχομαι καλή επιτυχία. Αλλά το θέμα στην Εύβοια είναι πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι, πώς θα έχουν εισόδημα όλοι εκείνοι που έχασαν τα παραγωγικά τους εφόδια λόγω της πυρκαγιάς. Και απάντηση σε αυτό από την κυβέρνηση δεν είδα».

Ο Πολάκης δεν είναι αντιεμβολιάστης

“Την είδα την μέτρηση για τους μη εμβολιασμένους. Έχω ερωτηματικά. Διαφορετικό να κάνεις μέτρηση σε όσους είναι συνειδητά κατά του εμβολίου, διαφορετικό να ρωτάς όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Σ’ αυτούς ανήκουν και οι νέοι, κατηγορία στην οποία έχουμε προβάδισμα. Δεν ήξερα ότι είναι τόσο μεγάλη.  Δεν θέλω να αναπαράξω παραπολιτικές συζητήσεις. Έχουμε σαφή στάση. Όλοι οι βουλευτές μας είναι εμβολιασμένοι. Ο κ. Πολάκης δεν πείστηκε από κανένα. Δεν είναι αντιεμβολιαστής. Το εμβόλιο είναι πηγή ζωής. Κάνω έκκληση για μία ακόμα φορά”, τόνισε ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ανεξήγητη η στάση Μητσοτάκη για Μετρό Θεσσαλονίκης

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Α. Τσίπρας είπε: “Να αφήσει τις προφάσεις και τα προσχήματα για το Μετρό της Θεσσαλονίκης ο κ. Μητσοτάκης. Η απόσπαση των αρχαίων καθυστερεί το έργο. Παραλάβαμε το έργο στο 30% και μέσα σε τρία χρόνια έγινε ότι δεν έγινε τα προηγούμενα 10. Συνδυάσαμε τη διατήρηση του μνημείου της πολιτικής κληρονομιάς. Κορυφαίοι επιστήμονες έχουν τοποθετηθεί κατά της απόσπασης. Σήμερα οι Θεσσαλονικείς θα είχανε μετρό. Είναι ανεξήγητη η στάση του κ. Μητσοτάκη”, πρόσθεσε.

Τι είπε για ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ

Μιλώντας για τη διακυβέρνησή του, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «ήταν εξαιρετικά σημαντική κίνηση που μειώσαμε τον ΦΠΑ στο ρεύμα από το 13% στο 6% και ήρθε ο κ. Χατζηδάκης και ενσωμάτωσε αυτή τη μείωση των 7 μονάδων στα τιμολόγια. Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό ότι μειώθηκε ο συντελεστής στην εστίαση». Προσέθεσε πως το θέμα του ΦΠΑ πρέπει να το βλέπει κανείς με βάση και τη δυναμική της οικονομίας. «Θα ήταν ευχής έργον να μπορούσαμε να μπούμε σε μια πιο ορθολογική διαχείριση. Στην παρούσα φάση εμείς εκτιμήσαμε ότι τα μέτρα που πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν για την ελάφρυνση των εργαζόμενων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών είναι τα μέτρα που καταθέσαμε χθες».

Για τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι ένα μεγάλο θέμα είναι ότι έρχονται οι νέες αντικειμενικές αξίες «βάσει των οποίων θα υπάρξει μεγάλη αύξηση στον ΕΝΦΙΑ», και «περιμένουμε να δούμε αν η κυβέρνηση θα τον αναπροσαρμόσει όπως έχει υποσχεθεί».

Σημείωσε πως «ένα στοιχείο για τον πυρήνα της λογικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να προσανατολιστεί σε μια λογική φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας και πρέπει να δούμε με ποιον τρόπο θα πάμε σταδιακά στη μεγάλη μείωση στις χαμηλές αξίες και θα έχεις έναν φόρο που θα είναι ικανός να δημιουργήσει δημοσιονομική επάρκεια σε αυτούς που έχουν και πρέπει να πληρώσουν. Η λογική μας για το φορολογικό σύστημα είναι λογική δικαιοσύνης και προοδευτικότητας».

Πολιτική δειλία Μητσοτάκη για τη Βόρεια Μακεδονία

«Πρόκειται για δειλία. Κρύβεται πίσω από προσχήματα», είπε για τον κ. Μητσοτάκη ο Αλ. Τσίπρας ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την κύρωση των μνημονίων συνεργασίας που εκκρεμεί: “Το προηγούμενο ΣΚ στην ομιλία και στη συνέντευξη Τύπου του κ. Μητσοτάκη δεν ακούστηκε ποτέ η λέξη Βόρεια Μακεδονία. Ο Πρωθυπουργός δεν ψελλίζει το όνομα της γειτονικής χώρας”, πρόσθεσε.

«Είναι σε όλους φανερό ότι πολέμησε μια συμφωνία την οποία ο ίδιος προφανώς πίστευε, την πολέμησε υποκριτικά για να εκμεταλλευθεί ένα ρεύμα εκείνης της εποχής και σήμερα δεν τολμά να φέρει στη Βουλή την κύρωση τριών μνημονίων τα οποία δεν αφορούν κάτι αρνητικό, αλλά κάτι πολύ θετικό για τη χώρα, την υπεράσπιση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας από τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη και τα άλλα είναι συμφωνίες οικονομικού περιεχομένου… Ο κ. Μητσοτάκης δεν φέρνει προς κύρωση τα τρία μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία, φοβούμενος μη χάσει την κοιν. του ομάδα. Ποιος ωφελείται; Η Τουρκία. Οφείλουν οι βόρειοι γείτονές μας να υλοποιήσουν το δικό τους κομμάτι. Ποιος όμως θα τους πιέσει; Αυτός που δειλιάζει;”.

Επισήμανε ότι «οφείλουν οι βόρειοι γείτονες μας να υλοποιήσουν το σκέλος που τους αφορά σε σχέση με τα εμπορικά σήματα, με τα σχολικά τους βιβλία, με τα αθλητικά τους σωματεία» και σχολίασε: «Ποιος θα τους πιέσει να τα υλοποιήσουν αυτά όταν δεν τολμάς να φέρεις σε κύρωση τρία μνημόνια επειδή έχεις μια ΚΟ που φοβάσαι ότι θα τη χάσεις. Τόσο αδύναμος και τόσο δειλός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας για 800.000 γονικών παροχών: Ανήθικο ο Μητσοτάκης να νομοθετεί για τον εαυτό του & την τάξη του

Τσίπρας: Πρωταθλήτρια στην Ευρώπη σε κρούσματα, θανάτους η χώρα μας μετά τον Αύγουστο

Τσίπρας: Είμαι γέννημα της μεσαίας τάξης -Ο Μητσοτάκης;

Τσίπρας για Πλεύρη: Ο Μητσοτάκης έβαλε αντιεμβολιαστή υπουργό Υγείας 

Δημόσιο: Το μήνυμα Τσίπρα & στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη Τσίπρα: Κράτησε 3,5 ώρες αλλά ο Πρόεδρος ήθελε κι άλλο!

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

ΧΘΕΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χθες στην ομιλία του παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «νέα αρχή»: 43.500 προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, 800 ευρώ κατώτατο μισθό & κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!