Τσίπρας-Φυλή: Εδραίωση της ασφαλείας των πολιτών -Ευχαριστίες στο δήμαρχο

Με επισημότητα παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έγιναν σήμερα στα Άνω Λιόσια, τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου που παραχώρησε ο Δήμος Φυλής και ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, για τη στέγαση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

Βλέπω πολλούς πολίτες που -παρά το ότι είμαστε σε μια εργάσιμη ημέρα- βρίσκονται εδώ, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό για αυτούς. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο για τη διάθεση του χώρου αυτού είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στα εγκαίνια του κτιρίου Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και έκανε λόγο για δικαίωμα όλων των πολιτών στην ασφάλεια.

«Η εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας στις περιοχές με υψηλά κρούσματα εγκληματικότητας είναι ένα κρίσιμο θέμα που αφορά την κοινωνική συνοχή, την ισότητα και τη δημοκρατία στη χώρα μας» υπογράμμισε.

«Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία εάν ο πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής» υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για στρεβλή αστυνόμευση του παρελθόντος, τονίζοντας: Στη χώρα μας παρατηρήθηκαν στρεβλώσεις,​ όπως επιλεκτική αστυνόμευση με ολόκληρες περιοχές της χώρας να αγνοούνται. Ταυτόχρονα εφαρμόστηκε μια ​αναποτελεσματική κατασταλτική πολιτική, η οποία υιοθετούνταν μετά από τραγικά γεγονότα και ενοχοποιούσε συλλήβδην κοινωνικές κατηγορίες.

Ήταν συνειδητή επιλογή των εκάστοτε πολιτικών, οι οποίοι θεωρούσαν ότι η αστυνόμευση κάποιων περιοχών ήταν πιο σημαντική από την αστυνόμευση κάποιων άλλων περιοχών, ανέφερε ο πρωθυπουργός, για να υπογραμμίσει: Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ διαθέτουν ​υψηλή αίσθηση καθήκοντος και ενεργούν καθημερινά με επαγγελματισμό, για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών τόσο του δήμου Φυλής, όσο και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής» σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Οι περιπολίες στη Δυτική Αττική σχεδόν διπλασιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα και περιορίστηκε η παραβατικότητα σημείωσε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας επίσημα στοιχεία που συντείνουν στο γεγονός ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια που αποδίδει αποτελέσματα.

«Σήμερα γίνεται μια σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια, με σχέδιο και ιεραρχήσεις, που πλέον αποδίδει αποτελέσματα» είπε και πρόσθεσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στον ίδιο δρόμο θα προχωρήσουμε».

Ευχαριστίες και συγχαρητήρια Τσίπρα στον δήμαρχο Φυλής

Από την πλευρά ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς παρέδωσε και τα οκτώ οχήματα τύπου Τζιπ που δώρισε ο Δήμος Φυλής στην Ελληνική Αστυνομία με σκοπό τη βελτίωση της αστυνόμευσης στην περιοχή. «Τώρα ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε» δεσμεύτηκε ο Χρήστος Παππούς στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, κατά την παράδοση των οκτώ οχημάτων. «Σήμερα κάναμε πράξη την δέσμευσή μας» είχε πει νωρίτερα ο Δήμαρχος Φυλής στον σύντομο χαιρετισμό του, καλώντας τον Πρωθυπουργό να στηρίξει τη νέα πορεία του Δήμου που χάραξε με όραμα η σημερινή η Διοίκηση.

«Θέλω να σας εκφράσω τη μεγάλη χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα στην πόλη σας, στον Δήμο σας, με αφορμή τα εγκαίνια του κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής. Και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού για την παραχώρηση αυτών των εγκαταστάσεων, όπως επίσης και για την παράδοση οκτώ νέων περιπολικών, που θα ενισχύσουν την προσπάθεια που καταβάλουν οι αστυνομικοί, άνδρες και γυναίκες, για την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας στην τοπική κοινωνία», είπε ξεκινώντας τον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία του Δημάρχου και τον συνεχάρη θερμά γιατί «δεν περιορίζεται, όπως άλλοι Δήμαρχοι στην γκρίνια, αλλά περνά κατευθείαν στη δράση».

«Δεν θα σας αφήσουμε ποτέ απροστάτευτους και δεν θα σας απογοητεύσουμε ποτέ κύριε Δήμαρχε», δεσμεύτηκε στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία του Δημάρχου Φυλής «για την δωρεάν παραχώρηση προς χρήση του εξαιρετικού αυτού κτιρίου και των 8 ειδικών οχημάτων ανοικτού τύπου». Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. υπογράμμισε πως «σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. και ο Δήμος Φυλής σφραγίζουν τυπικά και ουσιαστικά τη σταθερή βούλησή τους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να στηρίξουν αμοιβαία την προσπάθειά τους, για να εξασφαλίσουν στους κατοίκους της περιοχής το περιβάλλον ασφάλειας που απαιτούν, τις συνθήκες ηρεμίας και ομαλότητας που δικαιούνται, την ποιότητα ζωής που τους αξίζει», κατέληξε καταχειροκροτούμενος.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στον σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε πως τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής σηματοδοτούν το έμπρακτο ενδιαφέρον της πολιτείας για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στην περιοχή. «210 αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί στην περιοχή για την ενίσχυση της ασφάλειας, σε πείσμα όσων ισχυρίζονταν ότι οι δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι παροδικές, ότι αποτελούν κινήσεις εντυπωσιασμού και είναι πυροτεχνήματα», τόνισε ο Νίκος Τόσκας, ο οποίος υπογράμμισε πως η έντονη κινητοποίηση και η αύξηση της αστυνομικής παρουσίας  στην περιοχή ξεκίνησε μετά τις πρωτοβουλίες που έλαβε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

«Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Για το καλό του τόπου. Ευχαριστούμε τον Δήμο Φυλής για την καλή συνεργασία», κατέληξε την ομιλία του ο Νίκος Τόσκας.

Την κορδέλα του υπερσύγχρονου κτιρίου έκοψαν μαζί ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους του κτιρίου και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις χαρακτηρίζοντάς τες «υπέροχες». Το κτίριο ανακαινίστηκε πλήρως και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που όρισε η Ελληνική Αστυνομία, με εξ΄ ολοκλήρου δαπάνη του Δήμου Φυλής, ο οποίος ανέλαβε και το κόστος της μεταφοράς και εγκατάστασης των υπηρεσιών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

Μετά την ξενάγηση ο Πρωθυπουργός επιθεώρησε τα 8 οχήματα τύπου τζιπ και παρέλαβε το πρώτο κλειδί από τα χέρια του Δημάρχου Φυλής, παραδίδοντάς το στη συνέχεια σε άνδρα της ΟΠΚΕ.

Ο Δήμαρχος Φυλής προσέφερε αναμνηστικά δώρα, σύμβολα της πολιτιστικής κουλτούρας του Δήμου, στον Πρωθυπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ενώ ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ προσέφερε στον Χρήστο Παππού αναμνηστική πλακέτα.

O πρωθυπουργός με το δήμαρχο Φυλής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΦΥΛΗ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!