Τσίπρας: Φουσκώνουν το θέμα των επίορκων για να κάνουν απολύσεις

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να προχωρήσει σε απολύσεις μέσα από το φούσκωμα των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων και να βαφτίσει τις απολύσεις ως ποινές για πειθαρχικά παραπτώματα. Η επίφαση ότι το νομοσχέδιο σκοπεύει στη πάταξη των επίορκων είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα αλλά και χαρακτηριστικό του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τους δημόσιους υπαλλήλους», σχολιάσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με τα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας και στα ασφαλιστικά ταμεία, που προχωρούν σε κινητοποιήσεις από την Τετάρτη.

«Μας λένε ότι θέλουν να πατάξουν τους επίορκους και την ασυδοσία, ενώ στην πραγματικότητα θέλουν τη δημιουργία ενός διαρκούς ναρκοπέδιου ενοχοποίησης και απαξίωσης των δημόσιων λειτουργών και μιας δεξαμενής οιονεί επίορκων, που υπό την απειλή πειθαρχικών ποινών, είτε θα εκβιάζονται να υπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, είτε θα απολύονται», υπογράμμισε συνεχίζοντας και συμπλήρωσε: «Εμείς δε θέλουμε να υπερασπιστούμε τα κακώς κείμενα. Σε όλους τους κλάδους και σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν επίορκοι, αλλά θεωρούμε ανεπίτρεπτο να αξιοποιούνται από την κυβέρνηση για να συκοφαντούνται ολόκληροι κλάδοι εργαζομένων και κατηγορίες πολιτών».

Ο Α. Τσίπρας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας που περιέχει «αυτές τις ακραίες αντισυνταγματικές και αυταρχικές διατάξεις με ακόμα μεγαλύτερη αυστηροποίηση των πειθαρχικών, αστικών και ποινικών ευθυνών των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία» και ότι κατέθεσε ήδη τροπολογία προσθήκη για την ανασύσταση και αναβάθμιση των καταργημένων από τις μνημονιακές κυβερνήσεις οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας και κυρίων των κοινωνικών πολιτικών τους.

Διαβάστε επίσης:
Ταμεία: Με 24ωρη απεργία απαντούν οι υπάλληλοι σε αυστηροποίηση ποινών
Βενιζέλος – Κουβέλης: Δεν υπάρχει ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο
Σε τέσσερις «δεξαμενές» τα ονόματα των 25.000 «διαθέσιμων»
Κουβέλης: Οι επίορκοι θα απολυθούν όπως προβλέπει ο νόμος
Μισθοδοτείται μέχρι σήμερα από το Δημόσιο και ο Κορκονέας
Απολύθηκαν δύο επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι
Δημόσιο: Καταβάλει μισθό και στον Σαξώνη!

Δημόσιο: Μισθό λάμβαναν και οι επίορκοι του ΙΚΑ Καλλιθέας μέχρι την οριστική παύση
ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσχημα για απολύσεις στο δημόσιο η αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου
Στην «ουρά» 3.500 επίορκοι, 2.000 διώκονται και ποινικά
Τρόικα: Απολύστε 7.000 επίορκους τώρα!
ΣΥΡΙΖΑ: Να φύγουν οι επίορκοι με αντικειμενικές διαδικασίες
ΔΗΜΑΡ: Οι επίορκοι έπρεπε να είχαν απολυθεί… προχθές!
Δημόσιο: Έρχονται νέες απολύσεις «επίορκων» με… Μετρό

Δημόσιο: Σε αργία και για σοβαρά πλημμελήματα οι επίορκοι
Ύστερα από 11 χρόνια, απολύθηκε επίορκος υπάλληλος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΕΠΙΟΡΚΟΙ, ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΙΝΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!