τσίπρας-επί-συριζα-δεν-παρακολουθούν-1063395
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 26.08.2022 | 16:28

Τσίπρας: Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν παρακολουθούνταν πολιτικοί & δημοσιογράφοι

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό γιατί δεν έδωσε καμία απάντηση στα ερωτήματα και, κυρίως, σε αυτό για τον λόγο παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης στη δευτερολογία του υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα γιατί παρακολουθούνταν ο κ. Ανδρουλάκης», προσθέτοντας ότι «μόνο μέσα από μια απόρρητη διαδικασία μπορεί να γίνει αυτό».

Ο κ. Τσίπρας, επικαλούμενος τα όσα είπε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, ότι μπορούν να γίνονται σε περίπτωση κατασκοπείας και υβριδικού πολέμου, αναρωτήθηκε αν αυτοί ήταν οι λόγοι παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ.  “Ο κ. Γεραπετρίτης έκανε τον ψόφιο κοριό στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε κ. Μητσοτάκη όταν στείλατε τον κ. Γεραπετρίτη και τον κ. Πιερρακάκη ότι ο Κοντολέων θα έλεγε ψέματα ότι ουδέποτε παρακολούθησαν τον Ανδρουλάκη ή άλλους πολιτικούς; Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ μετά την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως λόγοι εθνικής ασφάλειας είναι η περίπτωση υβριδικού πολέμου ή περίπτωση κατασκοπείας. Συμμετέχει ο κ. Ανδρουλάκης σε καμία περίπτωση τέτοια; Και δεν ντρέπεστε να κουνάτε και το δάχτυλο;”, πρόεσθεσε.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι «κατά τη διάρκεια των ημερών μας ούτε ένας πολιτικός ούτε ένα δημοσιογράφος δεν παρακολουθείτο».

“Λέτε αδιανόητα πράγματα, ότι δεν ξέρετε η ΕΥΠ ποιον παρακολουθεί. Αδιανόητα πράγματα. Ότι δηλαδή κάθε διοικητής της ΕΥΠ φτιάχνει ένα παρακράτος χωρίς δημοκρατικό έλεγχο. Επί των ημερών μας δεν υπήρξε ούτε ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού που να έπεσε θύμα επισύνδεσης. Ούτε ένας δημοσιογράφος γιατί μας ενοχλούσε για την έρευνά του”, είπε χαρακτηριστικά.