Τσίπρας: Δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στο Ν. Ηλιόπουλο (βίντεο)

Νέο «σποτάκι» της κυβερνητικής σειράς «Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη» ανέβηκε σήμερα στο διαδίκτυο από τα κοινωνικά δίκτυα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Έχει ως θέμα την μείωση της ανεργίας που πέτυχε η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, ενώ κεντρικός ομιλητής είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την δημαρχία της Αθήνας και υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος.

«Καταφέραμε να μειώσουμε την ανεργία κατά 8 μονάδες» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας στην συνέχεια τα αριθμητικά στοιχεία.

Παράλληλα, εξυμνεί την «συνολική αναβάθμιση τόσο του ΟΑΕΔ όσο και του ΣΕΠΕ» και καταλήγει πως «η στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης».

Μεγάλο «παράσημο» για το Νάσο Ηλιόπουλο που φαίνεται ότι κερδίζει την ψήφο εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού στο υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας του ΣΥΤΙΖΑ.

H στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης

Καταφέραμε να μειώσουμε την ανεργία κατά 8 μονάδες, από το 26% στο 18,6% και σταθερά μειώνεται κατά 2% κάθε χρόνο. Στο ίδιο διάστημα αυξήσαμε την απασχόληση κατά 376.766 σταθερές θέσεις.Τα τρία τελευταία χρόνια, μέσω των Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης, έχουν ωφεληθεί 220.000 άνεργοι, ενώ έχουν δαπανηθεί 1,1 δισ. ευρώ και έχουν ήδη ανακοινωθεί 11 νέα προγράμματα που απευθύνονται σε 88.500 ωφελούμενους, συνολικού προϋπολογισμού 632.500.000 ευρώ. Η συνολική αναβάθμιση τόσο του ΟΑΕΔ όσο και του ΣΕΠΕ, συμβάλλουν στη στοχευμένη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση πολιτικών καταπολέμησης της ανεργίας αλλά και της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας. Από το 2015 έως σήμερα έχουν διεξαχθεί 206.987 έλεγχοι και έχουν καταβληθεί 45.488.900 ευρώ δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, μέσω του έργου της επιθεώρησης εργασίας.H στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Gepostet von Alexis Tsipras am Freitag, 18. Januar 2019

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΝΑΣΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!