Τσίπρας -Δημόσιο: Θα ξηλώσουμε την κομματοκρατία -Ποιον «διπλό πράκτορα» έδειξε (φωτο+βίντεο)

Το ξήλωμα της κομματοκρατίας και του ρουσφετιού του παλιού πολιτικού συστήματος από το Δημόσιο έθεσε ως μία από τις προϋποθέσεις για να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ της δεύτερη φορά, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στην, ιστορική και συμβολική, όπως είπε, συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά σε ότι αφορά το Δημόσιο: «Η απάντηση είναι κανόνες, διαφάνεια, αξιοκρατία. Αφού όμως ξηλώσεις τη σαπίλα που σε τρώω σαν το σαράκι. Όχι στην κομματικοκρατία, όχι στους κομματικούς εγκάθετους, όχι στις λογικές του παλιού πολιτικού συστήματος αλλά, αφότου όμως θα καταφέρεις να καθαρίσεις το πεδίο από αυτούς που δουλεύουν εναντίον σου», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας «φωτογράφησε» τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα (φωτο), αρχηγό της ΕΛΑΣ όταν έγινε η καταστροφή στο Μάτι, την 23η Ιουλίου 2018, που σήμερα είναι γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας με έμφαση: «Όταν εμείς, για παράδειγμα απολογούμασταν για το Μάτι και σήμερα η φυσική ηγεσία που για τους χειρισμούς της απολογούμασταν τότε, δουλεύει σε θέση πολιτικού προϊστάμενου για τον πολιτικό μας αντίπαλο, σημαίνει ότι και τότε που κυβερνούσαμε εμείς δούλευε για τον πολιτικό μας αντίπαλο. Στη δική μας πλάτη όμως. Και σε θέσεις κρίσιμης ευθύνης. Θέτω αυτό το παράδειγμα γιατί είναι το πιο προφανές. Υπάρχουν δεκάδες άλλα παραδείγματα σε πιο κρίσιμες θέσεις αλλά, ενδεχομένως, όχι τόσο προφανή», συμπλήρωσε.

Η αναφορά του πρώην πρωθυπουργού στο Μάτι και η στοχοποίηση του κ. Τσουβάλα, προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, η οποία με ανακοίνωσή της, στην ουσία βάζει «ασπίδα» μπροστά στον γενικό γραμματέα της, κάνοντας λόγο για «θεωρίες συνωμοσίας». 

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Τσουβάλας είχε καρατομηθεί μερικές ημέρες μετά την πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς , μεταξύ άλλων, είχε δηλώσει «περήφανος» για τους χειρισμούς της ΕΛΑΣ, προσθέτοντας ότι έγινε «αποτελεσματική δουλειά σε πολύ κρίσιμους οριακά χρόνους».

Έκρουσε, δε, τον κώδωνα του κινδύνου προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι η διακυβέρνηση είναι μία σύγκρουση με τα συμφέροντα αλλά μια εκδρομή στο δάσος, τότε δεν θα μπορέσουμε να κυβερνήσουμε ούτε την δεύτερη φορά», για την οποία προέβλεψε ότι δεν θα είναι τόσο μακριά όσο νόμιζαν κάποιοι μετά την εκλογική ήττα του κόμματος τον περασμένο Ιούλιο. Δικαιολόγησε, μάλιστα, αυτή του πρόβλεψη, υποστηρίζοντας ότι είναι «παντελής η ανικανότητα που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Από το προσφυγικό μέχρι το ποδόσφαιρο και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας».

Όσο για τους στόχους της δεύτερης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι, όπως είπε, «η ριζοσπαστική εναλλαγή και όχι η εναλλαγή της κανονικότητας».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΚΑΝΟΝΕΣ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΞΗΛΩΜΑ, ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ, PROTEINOMENA, ΔΙΠΛΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!