τσίπρας-απρόσμενα-οδυνηρό-σοκ-το-εκλο-1183318
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 23.05.2023 | 11:54

Τσίπρας: Απρόσμενα οδυνηρό σοκ το εκλογικό αποτέλεσμα

Για οδυνηρό σοκ έκανε λόγο ο Αλέξης Τσιπρας εξρχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο αναφερόμενο στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Πρόσθεσε ότι φοβάται ότι «και για την κοινωνία είναι οδυνηρό το αποτέλεσμα ακόμα και για όσους ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία δεδομένου ότι διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία.

Μια παντοδυναμία και μάλιστα μιας κυβέρνησης που η συμπεριφορά της στην πρώτη τετραετία έδειξε ότι δε σέβεται ούτε το κράτος Δικαίου, ούτε τη Δημοκρατία, ούτε τον πλουραλισμό.

Φανταστείτε λοιπόν έναν παντοδύναμο, ανεξέλεγκτο, ηγεμόνα πρωθυπουργό».




Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας πέρασε στις 11:00 το πρωί της Τρίτης το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου για να παραλάβει τη δεύτερη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε επιτόπου τη διερευνητική εντολή, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης και δίνοντας έτσι και αυτός με τη σειρά του ώθηση προς επίσπευση των διαδικασιών για σύγκληση και ορκωμοσία της νέας Βουλής την Κυριακή και διάλυση της την επόμενη Δευτέρα, προκειμένου οι νέες βουλευτικές εκλογές να διεξαχθούν, στις 25 Ιουνίου, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.