τσακαλώτος-προς-σταϊκούρα-να-μας-κάψε-779626
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 08.09.2022 | 08:25

Τσακαλώτος προς Σταϊκούρα: Να μας κάψεις Χρήστο, να μας αλείψεις λάδι

Την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και συντονιστή οικονομικού κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδη Τσακαλώτου προκάλεσε η αντίδραση της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με την ανάπτυξη το β’ τρίμηνο του 2022.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσακαλώτος, τόνισε στη δήλωσή του πως «Είναι βολικό για την κυβέρνηση να ξεχνάει ότι είναι το πρώτο αντίστοιχο τρίμηνο χωρίς περιορισμούς λόγω πανδημίας και άρα έχει νόημα να συγκριθεί με το αντίστοιχο του 2019» σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος και προσθέτει: «Η ανάπτυξη σε αυτή την τριετία είναι το όχι και τόσο εντυπωσιακό 4.66%. Και ναι μεν υπήρχε πανδημία, αλλά η κυβέρνηση μας έλεγε για το εκρηκτικό ελατήριο της ανάπτυξης που θα ακολουθούσε το τέλος των υγειονομικών μέτρων. Ασθενικό ελατήριο…».

Ακολούθως αναφέρεται στον υπουργό Οικονομικών λέγοντας: «Ήδη ακούμε βέβαια τον κύριο Σταϊκούρα να μας λέει «μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ που». Ας προσέξει. Την αντίστοιχη τριετία που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεφε τη χώρα, η ανάπτυξη μεταξύ των τριμήνων αυτών είναι 5.2%. Κάπως μεγαλύτερη θα έλεγε κανείς, παρά το μνημόνιο, παρά το σύμφωνο σταθερότητας, παρά, παρά…Αλλά το πιο σημαντικό είναι το που κατευθύνθηκε η ανάπτυξη. Αν δουν στη ΝΔ τους δείκτες ανισοτήτων, θα καταλάβουν ότι η ανάπτυξη επί ΣΥΡΙΖΑ μοιράστηκε δίκαια, πήγε στα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα. Τώρα, είναι φανερό που πάει. Το νοιώθει ο κόσμος κάθε φορά που ανοίγει έναν λογαριασμό, που πάει σουπερμάρκετ, που βλέπει το μισθό του να τελειώνει στις 20 του μήνα και τα καρτέλ να θησαυρίζουν.

ΥΓ. Ο κ. Σταϊκούρας χαίρεται που φτάσαμε σε επίπεδα 2011. Να μας κάψεις Χρήστο, να μας αλείψεις λάδι.

ΥΓ2. Τους έχουμε ικανούς να μας πουν ότι ‘φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται για το ότι δεν είναι πιο ισχυρή η ανάπτυξη’. Δεν θα ‘ναι η πρώτη φορά…».