Τροπολογία βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ για αποζημιώσεις ιατρικού προσωπικού

  • Απο stergios
  • 6 Μαρτίου 2019 - 13:59
  • Comments Off

Τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Εκσυγχρονισμός και Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών, Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις», κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης, για την «Αποζημίωση ιατρικού και λοιπού προσωπικού για κάλυψη εκτάκτων αναγκών του Κρατικού Θεραπευτηρίου – Γενικού Νοσοκομείου -Κέντρου Υγείας (ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ) Λέρου »

Αναλυτικότερα το κείμενο :

  1. Αιτιολογική έκθεση

Το ιατρικό και λοιπό προσωπικό του ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ Λέρου, το έτος 2014 κάλυψε άμεσες και επιτακτικές ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου Λειψών. Συγκεκριμένα, μετακινήθηκε ιατρός ο οποίος παρέμεινε 60 ημέρες συν 20 μέρες στους Λειψούς. Οι 20 επιπλέον μέρες παρέμειναν απλήρωτες καθώς υπήρχε μεν απόφαση του Διοικητή, αλλά δεν είχε εκδοθεί σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Επίσης, προσωπικό μη ιατρικό μετακινήθηκε, το έτος 2014, για εκπαίδευση σε νέο ιατρικό εξοπλισμό και δεν αποζημιώθηκε καθώς  η έγκριση ανάληψης πίστωσης έγινε μεταγενέστερα της μετακίνησης, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμες πιστώσεις στον αρχικό προϋπολογισμό. Πρόσθετες εφημερίες ιατρικού προσωπικού που πραγματοποιήθηκαν το έτος 2014-2016 δεν αποζημιώθηκαν καθώς  η έγκριση ανάληψης πίστωσης έγινε μεταγενέστερα της πραγματοποίησής τους, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμες πιστώσεις στον αρχικό προϋπολογισμό. Τέλος, υπάλληλοι της 2ης ΔΥΠΕ κλήθηκαν το 2018 από το ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ Λέρου για κάλυψη αναγκών πληροφορικής. Η μετακίνηση δεν αποζημιώθηκε καθώς η απόφαση ανάληψης πίστωσης για τα οδοιπορικά και την ημερήσια αποζημίωση εκδόθηκε σε χρόνο μεταγενέστερο της πραγματοποίησης της.

Κατόπιν αυτών και δεδομένου ότι πρόκειται για καταβολή δεδουλευμένων και εξόδων που έχουν ήδη καταβληθεί από τους εργαζόμενους, η προτεινόμενη τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής από ίδια έσοδα του Νοσοκομείου, κρίνεται αναγκαία.

 

  1. Τροπολογία – Προσθήκη

 

«Άρθρο..

α) Οι πρόσθετες εφημερίες, η ημερήσια αποζημίωση και τα οδοιπορικά ιατρικού και λοιπού προσωπικού του ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ Λέρου για τα έτη 2014 έως 2016 που δεν αποζημιώθηκαν, είναι νόμιμες και δύνανται να αποζημιωθούν κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης νόμου, από ίδια έσοδα του φορέα για το έτος 2019.

β) Η ημερήσια αποζημίωση και τα οδοιπορικά υπαλλήλων της 2ης ΔΥΠΕ, που κλήθηκαν να καλύψουν τις ανάγκες του ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ Λέρου το 2018, είναι νόμιμες και δύνανται να αποζημιωθούν κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης νόμου, από ίδια έσοδα του ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ Λέρου για το έτος 2019»

 

Αθήνα, 6 Μαρτίου 2019

Ο προτείνων βουλευτής

 

Γάκης Δημήτριος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΛΕΡΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!