Τροπολογία ΚΚΕ: Κατάργηση του αυτοφώρου για αδικήματα δια του Τύπου

Η ΚΟ του ΚΚΕ κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή, στη Βουλή, τροπολογία για την κατάργηση του υποχρεωτικού χαρακτηρισμού ως αυτοφώρων των εγκλημάτων που τελούνται δια του Τύπου.

Το κείμενο της τροπολογίας της ΚΟ του ΚΚΕ είναι το ακόλουθο:

«ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Επείγουσες ρυθμίσεις για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και άλλες διατάξεις»

Θέμα: Κατάργηση του υποχρεωτικού χαρακτηρισμού ως αυτόφωρων των εγκλημάτων που τελούνται δια του τύπου

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001, καταργήθηκε ο χαρακτηρισμός των εγκλημάτων δια του τύπου υποχρεωτικά ως αυτόφωρων. Εν τούτοις, δεν ακολούθησε, όπως θα έπρεπε, η κατάργηση του άρθρου 242 παρ 3 του ΚΠοινΔ, σύμφωνα με την οποία τα εγκλήματα που τελούνται δια του τύπου θεωρούνται πάντοτε αυτόφωρα.

Προκειμένου να λυθεί το πιο πάνω ζήτημα και να πάψει να υπάρχει αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση των εγκλημάτων που τελούνται δια του τύπου, από όλα τα υπόλοιπα ποινικά αδικήματα, σε σχέση με τον χαρακτηρισμό τους ως αυτόφωρα, προτείνεται η κατάργηση του άρθρου 242 παρ. 3 του ΚΠοινΔ.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Επείγουσες ρυθμίσεις για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και άλλες διατάξεις»

Καταργείται η παράγραφος 3 του άρθρου 242 ΚΠοινΔ.

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2018

Οι προτείνοντες βουλευτές

Μανώλης Συντυχάκης

Λιάνα Κανέλλη

Γιάννης Γκιόκας

Θανάσης Παφίλης».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ, ΤΥΠΟΥ, ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΚΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!