Τρεις πιθανούς χώρους υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων προτείνουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι βουλευτές της Δυτικής Θεσσαλίας, Καρδίτσας και Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, «εάν η Πολιτεία αποφασίσει τη διασπορά τους». Στην ανακοίνωσή τους οι Σπύρος Λάππας, Χρυσούλα Κατσιαβριά, Παναγιώτα Βράντζα, Παναγιώτα Δριτσέλη, Σάκης Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης σημειώνουν πως «συνεχίζουμε να ενισχύουμε την μη ξενοφοβική στάση της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στους πρόσφυγες».

«Οι περιοχές μας, αναφέρουν χαρακτηριστικά, έγιναν ήδη χώροι υποδοχής των προσφύγων με εκδήλωση αισθημάτων ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και συμπαράστασής τους. Εμείς οι Βουλευτές Καρδίτσας και Τρικάλων, μαζί με τους συμπολίτες μας, σταθερά θα επιδεικνύουμε αλληλεγγύη και ανθρωπισμό στα θύματα του πολέμου, συνεχίζουμε να ενισχύουμε την μη ξενοφοβική στάση της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στους πρόσφυγες, γιατί μόνο έτσι θα στερήσουμε από τους κήρυκες του μίσους να επιβάλλουν στην κοινωνία αισθήματα φόβου και ανασφάλειας», συμπληρώνουν.

Πιο συγκεκριμένα οι ίδιοι προτείνουν αναλυτικά:

Για τα Τρίκαλα: Στεγασμένο χώρο συνολικής επιφανείας 3.000 τ.μ. περίπου στον οποίο λειτουργούσε σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στην ανατολική είσοδο της πόλης των Τρικάλων με περιβάλλοντα χώρο 17,5 στρεμμάτων και ανήκει στην ιδιοκτησία της πρώην ΑΤΕ Leasing A.E. Η εγκατάσταση αυτή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 400 ανθρώπους.

Για την Καρδίτσα: Την πρώην Σχολή Αστυφυλάκων, που βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλης της Καρδίτσας, έχει δομές και κατανεμημένους χώρους σε άριστη κατάσταση και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 400 ανθρώπους.

Συμπληρωματικά με τους προηγούμενους χώρους μπορεί να λειτουργήσει και σαν χώρος φιλοξενίας το πρώην εμπορικό κέντρο στο ύψος του Αγναντερού, με επιφάνεια περί τα 4.000 τ.μ. με κατανεμημένους χώρους και περιβάλλοντα χώρο πολλών στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της Τράπεζας Πειραιώς.