τρ-αλεξιάδης-για-στουρνάρα-καμία-κυβε-91722
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 16.09.2016 | 14:26

Τρ. Αλεξιάδης για Στουρνάρα: Καμία κυβερνητική εντολή για τον έλεγχο

“Διενεργήθηκαν και διενεργούνται συνεχώς έλεγχοι από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και των άλλων αρμόδιων υπουργείων χωρίς διακρίσεις και σε όλες τις κατευθύνσεις”. Αυτό δήλωσε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, απορρίπτοντας κατηγορηματικά, ότι η έρευνα, στα γραφεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα ξεκίνησε με κυβερνητική εντολή τονίζοντας, ότι πρέπει όλοι να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Αφορμή στάθηκαν οι αιχμές της βουλευτού της ΝΔ, Φωτεινής Αραμπατζή, η οποία μίλησε για σκοπιμότητες σχετικά με τους ελέγχους των εισαγγελέων διαφθοράς, στα γραφεία της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. “Είναι συμπτωματικά άραγε όσα συμβαίνουν, με το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ενέκρινε τους “εκλεκτούς” της κυβέρνησής σας για τη νέα διοίκηση στην Τράπεζα Αττικής; Η σύζυγος του κ. Στουρνάρα μιλά για σκοπιμότητα”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αραμπατζή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Αλεξιάδη.

“Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και πρέπει όλοι να την υπερασπιστούμε. Εσείς θέλετε να είναι ανεξάρτητη ή να την επαναφέρουμε σε λειτουργίες που έχουν καταγγελθεί τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς ούτε φορολογικές υπηρεσίες χρησιμοποιούμε για να τις στείλουμε σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που μας κάνουν κριτική, όπως είχε γίνει επί ημερών σας, ούτε έχουμε τη λογική να χρησιμοποιούμε τη δικαιοσύνη και τους εισαγγελείς”, υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης.