Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Καμμένου: Είναι ανεύθυνος και επιπόλαιος

Με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμένου σχετικά με τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται από τον Μάρτιο στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «οι ισχυρισμοί του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας Πάνου Καμένου για τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία επειδή παραβίασαν τα σύνορα ήταν μία πράξη που έγινε κατόπιν εντολής του προέδρου μας, αποτελούν το τελευταίο παράδειγμα μη σοβαρής και επιπόλαιης συμπεριφοράς»

Για την υπόθεση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και τη νομική διαδικασία έχει δοθεί η εγκαίρως η ενημέρωση στην ελληνική πλευρά. Ωστόσο, με συνεχείς ακατανόητους και αβάσιμους ισχυρισμούς η Ελλάδα επιχειρεί να διατηρεί το θέμα αυτό στην επικαιρότητα, ενώ αρνείται να εκπληρώσει τις δίκαιες και νόμιμες προσδοκίες μας σχετικά με τους «προδότες» που συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και βρίσκονται στην Ελλάδα. Αυτό μπορεί να εκληφθεί μόνο ως σκηνοθετημένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει ότι η σύλληψη των Μητρετώδη και Κούκλατζη «ήταν προσχεδιασμένη επιχείρηση με εντολή Ερντογάν». «Γι’ αυτό μίλησα από την αρχή για ομηρία», είχε προσθέσει.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, φαίνεται πως είχαν εντολή από τον ίδιο τον Ερντογάν να κάνουν μια τέτοια κίνηση προκειμένου να ετοιμάσουν το περιβάλλον για την συναλλαγή, δηλαδή την ανταλλαγή με τους 8 Τούρκους Αξιωματικούς που πέρασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Χθες, σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της συνάντησή του με τον ομόλογό του από το Κατάρ, ανέφερε ότι η χώρα θα μεσολαβήσει στην Τουρκία για την απελευθέρωση των Κούκλατζη και Μητρετώδη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ, ΚΑΜΜΕΝΟ, ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!