τόσο-θα-κοστίζει-πλέον-το-μοριακό-τεστ-0
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 04.01.2022 | 09:13

Τόσο θα κοστίζει πλέον το μοριακό τεστ -Το παρασκήνιο της κόντρας Άδωνη με Πατούλη

Τόσο θα κοστίζει πλέον το μοριακό τεστ

«Καμία κόντρα δεν έχω με τον κ. Πατούλη», έσπευσε να διευκρινίσει ο Υπ. Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΙ, σε συνέχεια των εξελίξεων των προηγούμενων ημερών και των δηλώσεών του για την ευθύνη… του κόστους των pcr tests.

Είπε ότι αναμένει το έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου για να ανακοινώσει και επισήμως το μεσημέρι τη νέα τιμή των μοριακών tests, που θα είναι κάτω των 60 ευρώ (σ.σ. δεν ανακοίνωσε το ποσό προσδιορίζοντάς το όμως κοντά στα 50 ευρώ ή και παρακάτω). «Η διατίμηση θα είναι συμφέρουσα για τον πολίτη , χωρίς να θίγει την αξιοπιστία των τεστ», πρόσθεσε.

Χθες, σε τηλεοπτική του εμφάνιση, ο Άδωνις Γεωργιάδης έριξε την ευθύνη σε Πατούλη και Εξαδάκτυλο για τα 60 ευρώ στα PCR τεστ με την απάντηση των ιδίων και γενικότερα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να «κατακεραυνώνει» τον υπουργό Ανάπτυξης.

Σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ ξεκαθάρισε ότι «αυτοί που αποφασίζουν για την τιμή μιας ιατρικής πράξης είναι πάντα η εκάστοτε πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης. Τάσσεται υπέρ της συνταγογράφησης των PCR τεστ αλλά και της δωρεάν χορήγησής τους στους ανασφάλιστους μέσω των δημόσιων δομών υγείας».

Ωστόσο, όπως σημείωσε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, θέμα συνταγογράφησης για το μοριακό τέστ δεν τίθεται διαδικαστικά διότι θα ανακύψουν άλλα  ζητήματα.

Ειδικότερα, σχετικά με το αίτημα των ιατρών για συνταγογράφηση των μοριακών τεστ, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι απέσυραν το σχετικό αίτημά τους όταν κατάλαβαν ότι θα σήμαινε ένταξή τους στον μηχανισμό του claw back.

Διαβάστε σχετικά:

Πατούλης «αδειάζει» Άδωνη: Μόνοι τους αποφάσισαν για τα PCR test