Το ντεμπούτο του νέου συμβούλου Μητσοτάκη και η Ρόκα Κισσάμου

Ο Στηβ Βρανάκης, ο Έλληνας της διασποράς με σταδιοδρομία ως επικεφαλής του δημιουργικού εργαστηρίου (Creative Lab) της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων με θέμα «Redefining Realities: #someReactDifferent», που έγινε χτες.  Αν και η παρουσία του ήταν προγραμματισμένη εδώ και πολύ καιρό η συγκυρία συνέπεσε με την ανάληψη των καθηκόντων του στην προεδρία της κυβέρνησης. Εκεί αναμένεται να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν τη λεγόμενη δημιουργική βιομηχανία, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών αλλά και την χάραξη καινοτόμων στρατηγικών επικοινωνίας.

Στο συνέδριο χτες μάλιστα αναφέρθηκε στην επιλογή του να εγκαταλείψει τη θέση αυτή προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ελλάδα ως επικεφαλής δημιουργικού (Chief Creative Officer) στην Προεδρία της Κυβέρνησης. Όπως είπε θα κάνει τα πάντα για να πετύχει στα νέα του καθήκοντα, δηλώνοντας ταυτόχρονα ενθουσιασμένος που επέστρεψε στην Ελλάδα.

Ο γεννημένος στο Βανκούβερ του Καναδά με καταγωγή από τα Σφακιά, Στηβ Βρανάκης, υπογράμμισε ότι θα ενθαρρύνει και άλλους νέους που έχουν φύγει από την Ελλάδα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. «Αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για την Ελλάδα, θα πρέπει να το κάνουμε» τόνισε.

Ο ίδιος δε έκανε προτάσσοντας το μοντέλο δράσης που ακολουθεί, με αιχμή την προσπάθεια να «κρατηθούν» οι νέοι στον τόπο τους, έκανε εκτεταμένη αναφορά στην περίπτωση των Γιορτών Αυγούστου σε ένα μικρό χωριό της ενδοχώρας των Χανίων, της Ρόκας Κισσάμου. Εκεί πλέον ένα έρημο χωριό,  ξαναζεί με την ενεργοποίηση νέων, όπως του νυν δημάρχου Χανίων Π. Σημαντηράκη, αλλά και μεγαλύτερων ανθρώπων που στήριξαν με τη βοήθεια της τεχνολογίας ένα όραμα. Αυτό το μοντέλο, μπορεί να ακολουθηθεί κι αλλού τόνισε ο κ. Βρανάκης, ως κίνητρο για να ξαναζωντανέψουν προορισμοί και τόποι.

Συντάκτης: Γιώργος Αλεξάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!