Το menu της συνάντησης Σαμαρά – Καραμανλή

Συνάντηση, με βαριά πολιτική ατζέντα, είχαν, νωρίτερα σήμερα, οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η επιλογή των δύο μερών να συναντηθούν σε δημόσιο χώρο (σ.σ. στο εστιατόριο «Μήλος» του ξενοδοχείου Χίλτον) συνιστά από μόνη της είδηση, δεδομένου ότι πρόκειται για την πρώτη συνάντηση που δεν πραγματοποιείται με αφορμή κάποια κομματική εκδήλωση.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Καραμανλής συνομίλησαν για περίπου 1,5 ώρα, σε μία περίοδο που η Αθήνα έχει ανοιχτά τα μέτωπα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, «της επόμενης μεταμνημονιακής ημέρας» ενώ και τα εξωτερικά βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή, δεδομένης της προκλητικότητας της Τουρκίας αλλά και των ανοικτών ζητημάτων στα βόρεια σύνορα.

Κυρίως, όμως, οι δύο άνδρες τα είπαν, κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Σαμαρά μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των δύο μερών, εν μέσω επίμονων σεναρίων τόσο για τις άμεσες πολιτικές εξελίξεις, εις ότι αφορά τη δυνατότητα της Βουλής να αναδείξει Πρόεδρο Δημοκρατίας όσο και των προσωπικών πολιτικών επιλογών του πρώην Πρωθυπουργό. Είναι ενδεικτικό ότι, τις προηγούμενες ημέρες, το φως της δημοσιότητας είδαν σενάρια που ήθελαν τον κ. Καραμανλή να εξετάζει το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. στις επικείμενες εκλογές. Οι πληροφορίες αυτές, κυριακάτικων φύλων, διαψεύδονταν πάντως από συνεργάτες του κ. Καραμανλή ενώ βρίσκονταν σε αναντιστοιχία και με όσα ο ίδιος φέρεται να διαμηνύει σε συνομιλητές του.

Τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και η Παναγή Κυριακού τηρούν, επί του παρόντος, σιγήν ιχθύος για τα όσα διεμήφθησαν. «Είναι είδηση να τα πουν δύο φίλοι;» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο συνεργατών του Πρωθυπουργού.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε, ο πρωθυπουργός θα έχει αύριο συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο (14:30) προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματα στη διαπραγμάτευση με την τρόικα και να καταλήξουν στον διάδοχο του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Άμυνας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση