Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ ο Β. Βενιζέλος

Με βασική αιχμή τις αναπτυξιακές προοπτικές και την επανεκκίνηση της οικονομίας θα επισκεφθεί την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος, επικεφαλής κλιμακίου στελεχών του Κινήματος.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων καθώς και με ηγετικά στελέχη της Αυτοδιοίκησης, με το οποίους θα συζητήσει το μείζον θέμα της ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Ο κ. Βενιζέλος, θα αναφερθεί στους βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου για την Ανάπτυξη και την Ανασυγκρότηση της χώρας οι οποίοι αποτελούν και την βάση της Επικαιροποιημένης Προγραμματικής Συμφωνίας, με την οποία θα πορευθεί η Κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠOΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ :

Ø      Τις αναπτυξιακές προτεραιότητες  στους Τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, της ενέργειας και του περιβάλλοντος, των υποδομών, αλλά και του τουρισμού και της ναυτιλίας.

Ø      Τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας, της καινοτομίας, στην ελληνική παραγωγή, με αιχμή της μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ø      Την αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά και την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μετά την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών

Ø      Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με αλλαγές στο φορολογικό, το » κανονικό ευρωπαϊκό κράτος», την επιτακτική ανάγκη για μικρότερο ενεργειακό κόστος κ.α.

Αλλά και

Ø      Στην διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής με μέτρα ανακούφισης των ανέργων,  προστασίας των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων και την διόρθωση μέτρων που ΘΙΓΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ( π.χ. φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης).

Επίσης  στις προοπτικές ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ με τους εταίρους για την ταχύτερη έξοδο από την κρίση, με την διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.

Πριν από την επίσκεψη του στη ΔΕΘ, ο κ. Βενιζέλος, στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών στο Βίλνιους της Λιθουανίας, για το άτυπο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων που οργανώνει η λιθουανική προεδρία της ΕΕ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΔΕΘ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση