Την Ετήσια Έκθεση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα παρέλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής

Την ετήσια Έκθεση πεπραγμένων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα παρέλαβε σήμερα από τον Πρόεδρο της Αρχής Πέτρο Χριστόφορο ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Η Έκθεση έχει τη συνήθη κατανομή της, αποτελείται από πέντε ενότητες, ενώ φέτος έχουμε παραθέσει περισσότερες αποφάσεις της αρχής κρίνοντας ότι παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Επίσης, έχουμε μια αύξηση των συνολικών απαντήσεων, άνω του 10%. Ένα αξιόλογο στοιχείο είναι ότι παρατηρείται μια συμμόρφωση των υπόχρεων προς τις αποφάσεις και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις από το τις πρώτες ενέργειες τις Αρχής και χωρίς περαιτέρω αντιδικίες. Κύριε Πρόεδρε, γνωρίζω την εμπιστοσύνη και στοργή με τις οποίες περιβάλλετε την Αρχή, γεγονός που απεδείχθη και με την παρουσία και την ομιλία σας κατά την εκδήλωση για τα 15 χρόνια λειτουργίας της Αρχής» δήλωσε ο κ. Πέτρος Χριστόφορος, επιδίδοντας την Έκθεση στον κ. Μεϊμαράκη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, παραλαμβάνοντας την Έκθεση δήλωσε ότι η Βουλή περιβάλλει με εμπιστοσύνη την Αρχή αλλά και όλες τις Αρχές, αναγνωρίζοντας την ποιότητα της δουλειάς τους καθώς οι Εκθέσεις, «αποτελούν για εμάς, που εμβαθύνουμε και μελετούμε, ένα πολύ σημαντικό πόνημα. Στηρίζουμε την προσπάθεια σας γιατί είναι αξιέπαινη ενώ η λειτουργία της εν λόγω Αρχής είναι επιβεβλημένη ιδίως σε μια Δημοκρατία» επισήμανε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ, ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!