Τη στήριξη του ΚΚΕ ζήτησε η ΑΔΕΔΥ - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
17
Οκτώβριος
Back

Τη στήριξη του ΚΚΕ ζήτησε η ΑΔΕΔΥ

«Οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα μαζί με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, και όλον τον ελληνικό λαό πρέπει το επόμενο διάστημα, άμεσα, να δώσουν μια σημαντική μάχη, μια πολιτική – κοινωνική μάχη για το μέλλον των ίδιων των εργαζομένων, αφού η κυβέρνηση προχωρά και σκέφτεται να προχωρήσει σε νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα εντείνουν τις αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα οδηγήσουν σε νέες απολύσεις, σε περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης με τον νέο μαύρο συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζει να φέρει και που ουσιαστικά τσακίζει όλα τα εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες που έχουν μείνει για τους εργαζόμενους και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στον Περισσό.

«Ταυτόχρονα όλες αυτές οι δικαστικές ενέργειες όπου κρίνονται παράνομες οι απεργίες, οι κινητοποιήσεις, οι δράσεις θέλουν να τσακίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και στον χώρο του δημοσίου και ευρύτερα. Το ΚΚΕ θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και στην Βουλή και στην Ευρωβουλή και παντού μέσα στο κίνημα έτσι ώστε να εκφραστεί με την μέγιστη δυνατή επαγρύπνηση, ενότητα, λαϊκή συμμαχία η αντιπαράθεση με αυτές τις αντιλαϊκές και βάρβαρες πολιτικές» επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Από την πλευρά του, το μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, Θέμης Μπαλασόπουλος, είπε ότι ενημέρωσαν τον κ. Κουτσούμπα για τα εν εξελίξει ζητήματα και κυρίως για την ένταση που υπάρχει στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων με την εφαρμογή του νόμου για «τη δήθεν αξιολόγηση, τον επανέλεγχο των συμβάσεων, αλλά και την νέα επίθεση στα εισοδήματα των εργαζομένων με το νέο μισθολόγιο»

«Αυτό που ζητήσαμε από το ΚΚΕ είναι, το επόμενο χρονικό διάστημα που θα κριθεί το ζήτημα των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο δημόσιο, να υπάρχει η πολιτική στήριξη προκειμένου να μην απαγορευθεί το στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα που έχουμε κατακτήσει με αγώνες» πρόσθεσε ο Θέμης Μπαλασόπουλος.

«Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει καλή συνεργασία και μέσα από την διαδικασία των αγωνιστικών δράσεων και κινητοποιήσεων θα μπορέσουμε να δώσουμε θετικά αποτελέσματα στα αιτήματα των εργαζομένων, όπως τα βλέπει ο καθένας» σημείωσε ο κ. Μπαλασόπουλος.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!