Τι συζητήθηκε στην Προανακριτική για τον Γ. Παπαντωνίου

Την αρμοδιότητά της για την εξέταση τέλεσης του εγκλήματος της απιστίας εκ μέρους του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου επαναβεβαίωσε η Προανακριτική Επιτροπή, ωστόσο διαπίστωσε ότι υπάρχει εξάλειψη του αξιόποινου για το συγκεκριμένο αδίκημα, λόγω παραγραφής.

Κατά την σημερινή της συνεδρίαση, η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης κατά του Γιάννου Παπαντωνίου, για τους εξοπλισμούς 2001-2004, αποφάσισε ότι η διερεύνηση θα γίνει με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο -στο πλαίσιο του κράτους Δικαίου- ώστε, ακόμη και σε περίπτωση αναρμοδιότητας, να γίνει τάχιστα παραπομπή στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, θα εξεταστεί εάν η Προανακριτική είναι αρμόδια να διερευνήσει εάν διαπιστώνονται ενδείξεις για διάπραξη, εκ μέρους του πρώην υπουργού, του εγκλήματος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!