«Τι κρύβεται πίσω από τη δυσοσμία στον ΧΥΤΑ Φυλής;»

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσαν οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς και Γιώργος Αμυράς, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με τις ενέργειες τόσο του φορέα διαχείρισης και λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) όσον και των αρμόδιων υπηρεσιών, κατόπιν καταγγελιών κατοίκων τόσο του Δήμου Φυλής όσο και όμορων Δήμων για έντονες συνθήκες δυσοσμίας.

Πριν λίγες ημέρες o Ε.Δ.Σ.Ν.Α., όπως αναφέρουν οι βουλευτές στην ερώτηση τους, εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου για το θέμα, όπου αναφέρει ότι «ανέλαβε να εφαρμόσει πιο συστηματική πραγματοποίηση μετρήσεων οσμών». Αυτό που «ξέχασε» όμως να αναφέρει, σημειώνουν οι βουλευτές είναι ότι μέτρηση οσμών περιμετρικά του ΧΥΤΑ αποτελεί όρο της Απόφασης Ανανέωσης της Άδειας Λειτουργίας ΧΥΤΑ και η οποία θα έπρεπε ήδη να εφαρμόζεται από τα τέλη Φεβρουαρίου.

«Δυστυχώς τις αδυναμίες και την αναποτελεσματικότητα του κράτους να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά αλλά και να εφαρμόσει επιτυχώς ένα σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, τις πληρώνουν οι κάτοικοι του Δήμου Φυλής και των γειτονικών Δήμων όπως βέβαια και οι εργαζόμενοι στη μονάδα, που υφίστανται εδώ και χρόνια υποβάθμιση στην ποιότητα της ζωής τους», αναφέρουν οι δυο βουλευτές.

Δείτε το κείμενο της ερώτησης τους ΕΔΩ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΡΩΤΗΣΗ, ΧΥΤΑ, ΕΔΣΝΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!