τι-κατέθεσε-ο-ανδρέας-λοβέρδος-για-παπ-883913
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 29.09.2022 | 21:08

Τι κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος για Παπαγγελόπουλο-Τουλουπάκη

Mε την κατάθεση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργού, Ανδρέα Λοβέρδου, συνεχίστηκε η δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ο κ. Λοβέρδρος κατέθεσε ως μάρτυρας και εξετάστηκε για την αναφορά βουλευτών του ΚΙΝΑΛ το 2017, σε βάρος του τότε υπουργού Υγείας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με παράλειψή του να προχωρήσει σε τιμολόγηση φαρμάκων, ως είχε – κατά τη γνώμη του- υποχρέωση.

Η αναφορά αυτή, σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδρο, όφειλε να διαβιβαστεί στη Βουλή για τα περαιτέρω, όπως διαβιβάστηκαν και οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων κατά των δέκα πολιτικών στην υπόθεση της Novartis.

Ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, δεν απέδωσε δόλο ή πρόθεση για τη μη διαβίβαση του σχετικού φακέλου στη Βουλή για την εισαγγελέα Τουλουπάκη, ενώ για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και για το κατά πόσο αυτός ήταν πίσω από την απόφασή της, απάντησε «δεν γνωρίζω» σε σχετικές ερωτήσεις.

Ωστόσο απέδωσε στην κυρία Τουλουπάκη ευθύνη «ότι δεν έπραξε το καθήκον της», ενώ για τον τότε υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων υποστήριξε ότι «αντικειμενικά ωφελήθηκαν οι εταιρείες, αλλά δεν ξέρω αν είχε δόλο».