Τι απάντησε ο Αζέρος πρέσβης στον Ανδρουλάκη για τη φωτογραφία Αλίγεφ

Ένα μίνι διπλωματικό επεισόδιο προκλήθηκε μετά την ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος χαρακτήρισε μνημείο βαρβαρότητας τη φωτογραφία του Αζέρου προέδρου Ιλχμάν Αλίγεφ δίπλα στα κράνη νεκρών Αρμένιων στρατιωτών.

Συγκεκριμένα, ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα Αναρ Χουσεϊνοφ απάντησε κάτω από την ανάρτηση τυο ευρωβουλευτή: «Οι λόγοι για την προκατειλημμένη στάση του κ. Ανδρουλάκη απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν είναι γνωστοί εδώ και καιρό. Εν μέρει, τους απεικονίζει στο μήνυμά του με τη μορφή hashtag. Ο ευρωβουλευτής ανέφερε τα κράνη και τα ομοιώματα των νεκρών Αρμενίων στρατιωτών, αλλά δυστυχώς ξέχασε τους σχεδόν 20 χιλιάδες Αζερμπαϊτζανούς στρατιώτες που πέθαναν κατά τη διάρκεια των δύο πολέμων και το ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένα άτομα. Η Ελλάδα ήταν πάντα και παραμένει υποστηρικτής του διεθνούς δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ».

Ο κ. Ανδρουλάκης από την πλευρά του ανταπάντησε τα εξής: «Δεν καταλαβαίνω πραγματικά το νόημα της ανάρτησης του κ. Πρέσβη. Ίσως να θεωρεί προκατάληψη τη συνυπογραφή τροπολογίας πέρσι το καλοκαίρι, λίγους μήνες πριν τον πόλεμο, όπου μαζί με άλλους συναδέλφους ζητούσαμε την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, βάσει των αρχών της εδαφικής ακεραιότητας, της μη χρήσης βίας, των ίσων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης για την οποία είχε ενοχληθεί και τότε, ή την καταδίκη μίας βάρβαρης πράξης ενάντια στις αξίες που εκπροσωπεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι οποίες καταπατούνται βάναυσα με το Πάρκο Πολεμικών «Τροπαίων» που εγκαινιάστηκε στο Μπακού. Η έλλειψη σεβασμού της μνήμης των νεκρών είναι μία πράξη αποτρόπαια και προσβάλει την ανθρωπότητα από όποια κυβέρνηση κι αν γίνεται σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, ΑΡΜΕΝΙΟΙ, ΑΖΕΡΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ, ΑΛΙΓΕΦ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!