Θεοδωρικάκος: Τα μαζεύει, μπροστά στον κίνδυνο για «μπλόκο» στην υποψηφιότητά του  

Θεοδωρικάκος :

Παρά πόδα επιχείρησε να βάλει το όπλο, μετά την εν θερμώ, κήρυξη «πολέμου» στο Μέγαρο Μαξίμου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη σημερινή παράδοση  -παραλαβή στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα, όπως λένε οι επαΐοντες περί τα νεοδημοκρατικά, μπροστά στον κίνδυνο ακόμη και να «μπλοκαριστεί» η υποψηφιότητά του στο νότιο τομέα, όπου επιθυμεί διακαώς να εκτεθεί (σ.σ. με λίγες πάντως πιθανότητες μετά την καρατόμησή του αλλά ακόμη δεν θέλει να το παραδεχθεί στον εαυτό του, όπως λένε οι ίδιοι,) στις επικείμενες εκλογές, ο κ. Θεοδωρικάκος, έκανε σήμερα την ανάγκη φιλοτιμία και, διαψεύδοντας, στην ουσία, τα όσα έγραφε χθες στο facebook (σ.σ. αχ, αυτά τα social, πόσους έχουν κάψει!), υποστήριξε:

-«Δεν θα τηρήσει την παράδοση σε ανασχηματισμούς όπου υπουργοί που αποχωρούν εκφράζουν πικρίες και διατυπώνουν κριτικές (σ.σ. όπως έκανε χθες) , γιατί αυτά θεωρώ ότι δεν εκφράζουν κανέναν, δεν αρμόζουν στην αξιοπιστία της πολιτικής και μειώνουν την αξία εκείνων που τα λένε!!!»

-«Με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον συνδέει μια πανίσχυρη σχέση. Ανθρώπινη, διανοητική και πολιτική. Δεν σχετίζεται με τη συχνότητα αλλά με την ποιότητα της μεταξύ τους συνεργασίας και της επικοινωνίας τους». Μάλιστα, κάλεσε όσους μιλούν για  «δήθεν προβλήματα στη σχέση του με τον Πρωθυπουργό (σ.σ.. δηλαδή, το σύνολο των ΜΜΕ της χώρας) «να σοβαρευτούν»!

-Το έργο το οποίο επιτεύχθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, επιτεύχθηκε σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό:

«Ως υπουργός Εσωτερικών ακολούθησα πάντα και εφήρμοσα την πολιτική της κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πατέρας της νίκης της ΝΔ

Παράλληλα, όπως και χθες, υπενθύμισε ότι εκείνος ως σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του προέδρου της ΝΔ είναι ο υπεύθυνος για την  νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2019. Χθες το είπε χωρίς αναφορά στον Κ. Μητσοτάκη:

«Και ασφαλώς ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπέροχο, απλό κόσμο, της Νέας Δημοκρατίας για τις μάχες που δώσαμε ως τώρα,

ιδίως στα δύσκολα χρόνια της αντιπολίτευσης».

Σήμερα με ευθεία αναφορά στον πρωθυπουργό:

«Οικοδομήθηκε (σ.σ. η σχέση του με τον κ. Μητσοτάκη) σε πολύ δύσκολες εποχές. Από την περίοδο που διετέλεσα σύμβουλος στρατηγικής του σημερινού Πρωθυπουργού, προτού εκλεγεί καν Πρόεδρος της ΝΔ. Από την εποχή, πριν από τέσσερα χρόνια που με αξιοποίησε ως σύμβουλο στρατηγικής στη δική του καμπάνια και στη συνέχεια ως επικεφαλής Στρατηγικής της παράταξής μας, τη στρατηγική της ενότητας και διεύρυνσης της ΝΔ και της Συμφωνίας Αλήθειας με την κοινωνία και τους πολίτες», τόνισε.

Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρικάκος εμφανίστηκε και «καραμανλικός»:

«Με συνέδεσε με τον πρόεδρο το μεταρρυθμιστικό του πρόταγμα και μια διαχρονική αξία που τονίζει και επαγγέλλεται ο ιδρυτής της παράταξης Κωνσταντίνος Καραμανλής στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, ότι «η ΝΔ υπόσχεται ότι θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του κέντρου και της Αριστεράς»

Άλλα έγραφε χθες

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, χθες ο κ. Θεοδωρικάκος όχι μόνο είχε εκφράσει την πικρία του αλλά είχε κηρύξει και επίσημα τον, μέχρι τώρα ακήρυχτο, «πόλεμο» στον πρωθυπουργό και το Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, είχε κόψει γέφυρες εδώ και αρκετό καιρό με τον κ. Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του (Δημητριάδη, Γεραπετρίτη κλπ), σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό, στην οποία είναι εμφανής η πικρία του:

-Στις 196 λέξεις της, δεν έκανε ΚΑΜΙΑ αναφορά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που τον είχε τοποθετήσει στην συγκεκριμένη θέση. Πόσο μάλλον να τον ευχαριστήσει…

-Τουναντίον, ευχαριστίες εξέφρασε ΜΟΝΟ «στον υπέροχο, απλό κόσμο, της Νέας Δημοκρατίας για τις μάχες που δώσαμε ως τώρα, ιδίως στα δύσκολα χρόνια της αντιπολίτευσης», αλλά και «στα εκατοντάδες στελέχη της Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα».

-Επιχείρησε, με φανερή αγωνία, να πείσει για τις «15 μεγάλες μεταρρυθμίσεις και θετικές αλλαγές για τους πολίτες, έγιναν πράξη μέσα σε 18 μήνες». Μεταρρυθμίσεις που, προφανώς, δεν καταγράφηκαν στο excel του, συγκατοίκου του στο κτήριο της Βασιλίσσης Σοφίας, Άκη Σκέρτσου, και, κυρίως, δεν αντιλήφθηκε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

-Υποσχέθηκε σε Βορίδη και Πέτσα ότι θα παρακολουθεί με άγρυπνο μάτι «την υλοποίηση των υπολοίπων μεταρρυθμίσεων που έχουμε δρομολογήσει». Και, προφανώς, αλίμονο τους αν δεν τις συνεχίσουν…

-Δεσμεύτηκε ότι «ως πολίτης και ως βουλευτής αυτής της μεγάλης λαϊκής μεταρρυθμιστικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας,

θα συνεχίσει να μάχεται για τις ιδέες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και του υπεύθυνου πατριωτισμού!».

Για τις οποίες, προφανώς, δεν μάχεται η σημερινή ηγεσία της ΝΔ;

«Στοργή και Προδέρμ» από Βορίδη, Πέτσα

Πάντως, ο νέος υπουργός Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής του Στέλιος Πέτσας, προφανώς, αντιλαμβανόμενοι το σοκ του Τάκη Θεοδωρικάκου, του παρείχαν, τουλάχιστον στα λόγια (σ.σ. που δεν κοστίζουν και τίποτα), «στοργή και Προδέρμ»:

–  «θα συνεχίσουμε όλοι να υλοποιούμε το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ έτσι όπως έχουμε ψηφιστεί γι’ αυτό. Επομένως, δεν υπάρχει η παραμικρή ασυνέχεια. Και να ενημερώσω ότι έχω ήδη δώσει εντολή να κατατεθεί στη Βουλή η απαιτούμενη δήλωση συνεχίσεως συζητήσεως του νομοσχεδίου ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση.

 Επομένως η συζήτηση για το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ θα συνεχιστεί σύμφωνα με τον ήδη υφιστάμενο προγραμματισμό του Κοινοβουλίου. Βεβαίως, εννοείται, ότι όλη η ατζέντα η οποία υπάρχει στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι πλήρως υιοθετημένη και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε στην κατεύθυνση αυτή , στην κατεύθυνση που έχει χαράξει η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών υπό τον Τάκη», είπε ο νέος υΠΕΣ.

-«Ερχόμαστε να συνεχίσουμε ένα επιτυχημένο έργο. Έχουμε ένα παρακαταθήκη πάνω στην οποία θα συνεχίσουμε», πρόσθεσε ο ανυΠΕΣ.

Μάλιστα, ο κ. Πέτσας, που έχει ως αρμοδιότητα του την Αυτοδιοίκηση, προσδιόρισε ως προτεραιότητές του:

-Την αλλαγή του Κώδικα Αυτοδιοίκησης.

-Το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ κράτους και Αυτοδιοίκησης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ, ΜΠΛΟΚΟ, ΠΙΣΩ, ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]