Categories: Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Πήρε για δικηγόρο τον Κούγια -Τι καταγγέλλει

Μήνυση κατά του απόστρατου αστυνομικού για την υπόθεση του γιου του κατέθεσε χθες στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της μήνυσής του, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι θα πάει «μέχρι τέλους», ενώ για την υπόθεση έχει «επιστρατεύσει» τον γνωστό ποινικολόγο, Αλέξη Κούγια. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος κατέθεσε μήνυση για ψευδή κατάθεση, συκοφαντική δυσφήμιση και για παράβαση καθήκοντος κατά του απόστρατου αστυνομικού, που κατήγγειλε την υπόθεση του γιου του.

Ο δικηγόρος του υπουργού, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή «TLive» για την υπόθεση, ανέφερε: «Κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στη χώρα της Δανιμαρκίας. Είναι ένας κύκλος αστυνομικών, οι οποίοι δε θα έπρεπε να είναι στο σώμα. Οι άνθρωποι αυτοί, δυστυχώς, αμαύρωσαν την Ελληνική Αστυνομία», ανέφερε στην αρχή της τοποθέτησής του ο γνωστός ποινικολόγος.

Ο κ. Κούγιας αποκάλυψε ότι αυτό που έγινε στην υπόθεση έχει σαν κεντρικό πρόσωπο έναν Έλληνα αξιωματικό. «Ό,τι είχε να πει αυτός ο συγκεκριμένος άνθρωπος το είπε. Αν είχε να πει και άλλα, κακώς δεν τα αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή, που σημαίνει ότι η υποψία ότι κατασκεύασε ο ίδιος τα στοιχεία είναι βάσιμη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος.

«Αυτή η ιστορία, για αυτούς που την εμπνεύστηκαν θα έχει πολύ κακό τέλος. Γιατί ναι, μεν, έχουμε έναν αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος ματαίωσε τη δίωξη εν γνώσει του για μία πράξη, που μπορεί να ήταν πλημμέλημα, αλλά μπορεί να ήταν και κακούργημα. Όταν, λοιπόν, λες ότι το ματαίωσα, αυτό είναι με τον παρελθόντα ποινικό κώδικα κατάχρηση εξουσίας. Με τον παρελθόντα ποινικό κώδικα, που άλλαξε την 1/7/2019 γίνεται από αστυνομικούς, με τον νέο ποινικό κώδικα, μόνο ο Εισαγγελέας μπορεί να διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας», είπε ο κ. Κούγιας συμπληρώνοντας ότι στην προκειμένη περίπτωση ήξερε ο απόστρατος αστυνομικός ότι ακόμη και αν ομολογήσει μία πράξη παράνομη, δε θα διωχθεί για κακούργημα αλλά για πλημμέλημα.

Ως προς τα κίνητρα του απόστρατου αστυνομικού, για να κάνει την καταγγελία, ο κ. Κούγιας ανέφερε: «Υπάρχει μία υποδομή, που δεν την αναφέρει κανείς. Ο άνθρωπος αυτός έδωσε την κατάθεσή του μισή ώρα πριν το αρμόδιο όργανο της Αστυνομίας αποφασίσει την αποστράτευσή του και γνώριζε και την έδωσε σε υπηρεσία, που προΐστατο ο κ. Ηλίας Κοσσυβάκης, ο οποίος και επίσης θα αποστρατευόταν σε μισή ώρα», είπε σχετικά με την υπόθεση ο ποινικολόγος.Στη δικογραφία ο απόστρατος αστυνομικός κατέθεσε και τη φωτογραφία από τον έλεγχο, που ισχυρίζεται ότι έγινε τον Νοέμβριο του 2021. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί ή έχει αποσταλλεί, σύμφωνα με την καταγγελία, στις 21 Νοεμβρίου του 2021 και «δείχνει» πάνω στη σέλα της μοτοσικλέτας, στην οποία έγινε έρευνα, είναι τοποθετημένα τρία σακουλάκια, που εμπεριέχουν ναρκωτικές ουσίες και αντικείμενα, τα οποία, σύμφωνα με την καταγγελία, βρέθηκαν κάτω από τη σέλα της μηχανής. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, Ηρώ Καριοφύλλη και τον Alpha, η πλευρά του απόστρατου αστυνομικού δεν θα μείνει «απαθής» στις κινήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, και αναμένεται ο ίδιος ο αστυνομικός να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στο τμήμα Εσωτερικών Καταθέσεων. Μάλιστα, στη συμπληρωματική κατάθεσή του αναμένεται να δώσει περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία για την υπόθεση, που θα αποδεικνύουν και τις απειλές που δεχόταν. Προκειμένου να στηρίξει τα στοιχεία, αναμένεται να παρουσιάσει, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha και γραπτά μηνύματα, τα οποία δείχνουν τις απειλές που δεχόταν.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τα δημοσιεύματα για απόπειρα «κουκουλώματος» υπόθεσης που αφορά τον γιο του Τάκη Θεοδωρικάκου, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, την ημέρα που σύμφωνα με δημοσιεύματα βρέθηκε στην παρέα των νεαρών ποσότητα ναρκωτικών αλλά δεν σχηματίστηκε δικογραφία, «δεν προέκυψε κάτι μεμπτό» σε βάρος των νεαρών και ο «έλεγχος περαιώθηκε».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Υστερα από γραπτή εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που δόθηκε την 26 Ιανουαρίου 2023, διεξήχθη έρευνα για το περιστατικό ελέγχου 4 ατόμων, την 22 Νοεμβρίου 2021 στην περιοχή του Αμαρουσίου Αττικής, από πέντε άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Την έρευνα, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκομένων, διεξήγαγε ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και το εξαχθέν πόρισμα υπογράφεται από τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Σώματος.

Σύμφωνα με αυτό, διεξήχθη ο προβλεπόμενος αστυνομικός έλεγχος, ο οποίος περιλάμβανε έλεγχο των δελτίων ταυτοτήτων των 4 πολιτών μέσω τερματικού και σωματική έρευνα των ελεγχόμενων, αφού πρώτα τους ζητήθηκε η εναπόθεση όλων των αντικειμένων που έφεραν μαζί τους, με αρνητικό αποτέλεσμα. Από τις παραπάνω ενέργειες δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό, ο έλεγχος περαιώθηκε και η εν λόγω ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνέχισε την περιπολία της».

Comments are closed.


Recent Posts

Οικονόμου: ανακοίνωση εκλογών κοντά στο Πάσχα

Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας για την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη…

14 δευτερόλεπτα ago

Κλείνουν συμβολικά τον δρόμο Τρίπολης – Πύργου

Η τελευταία κατολίσθηση βράχου στην ΕΟ Τριπόλεως – Πύργου στο τμήματα μετά τα Λαγκάδια ήταν η σταγόνα, που ξεχείλισε τα…

1 λεπτό ago

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για ύποπτο φάκελο στα Διοικητικά Δικαστήρια

Συναγερμός σήμανε στα Διοικητικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, στην οδό Φράγκων 2, για ύποπτο φάκελο. Στο σημείο έχουν φτάσει αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο…

2 λεπτά ago

Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Στάσεις εργασίας στις 22 και 23 Μαρτίου

Κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 22/03/23 στις 12:30 και την Πέμπτη 23/03/23 και ώρα 08:00 στην πύλη…

3 λεπτά ago

Νέες θέσεις εργασίας στην Ευρωκλινική Αθηνών

Η Ευρωκλινική Αθηνών είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά, χειρουργικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας. Από την ίδρυσή της…

19 λεπτά ago

Εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά: Στην Άγκυρα αύριο ο Φραγκογιάννης

Εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά έρχονται μια μέρα μετά τη συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες, όπου συμφωνήθηκε η  αλληλοϋποστήριξη των δύο…

26 λεπτά ago