θεοδωρικάκος-κατάληψη-δημαρχείο-βύρ-745019
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 22.06.2022 | 19:40

Θεοδωρικάκος -Κατάληψη δημαρχείο Βύρωνα: Κανονικά η εκδήλωση της ΝΔ -Ντροπή στον δήμαρχο

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η πολιτική συγκέντρωση στο δημαρχείο του Βύρωνα παρότι τελεί υπό κατάληψη, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το δημαρχείο Βύρωνα τελεί υπό κατάληψη από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (22/6).

Ομάδα περίπου 15 ατόμων μπήκε στις 16:30 στη στοά του Δημαρχείου, πέταξε φέιγ βολάν και άνοιξε πανό ως ένδειξη αλληλεγγύης στον κατηγορούμενου για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, «Τοξοβόλο», Γιάννη Μιχαηλίδη, που βρίσκεται σε απεργία πείνας.

Στο χώρο του δημαρχείου είναι προγραμματισμένη στις 19:30 μ.μ. εκδήλωση της ΔΗΜ. Τ.Ο. Ν.Δ. Βύρωνα, με ομιλητή τον Υπουργό Προστασία του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις όμως μέχρι στιγμής οι συγκεντρωμένοι δεν έχουν αποχωρήσει από το σημείο και ζητούν με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου να ματαιωθεί η εκδήλωση.

Θεοδωρικάκος: Κανείς δεν μπορεί να βάλει φραγμό στην ελεύθερη πολιτική έκφραση

Ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι η κομματική εκδήλωση της ΝΔ θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε:

«Κανείς δεν μπορεί να βάλει φραγμό στην ελεύθερη πολιτική έκφραση στην πατρίδα μας! Είμαστε δημοκρατική κοινωνία και είμαστε η πλειοψηφία. Ντροπή για τον Βύρωνα οι ανεύθυνες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του δημάρχου του».