Θεοδωράκης: Ένας υφυπουργός ανακοίνωσε παραίτηση αλλά η είδηση δεν πήρε δημοσιότητα

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο facebook:

«Την παραίτησή του ανακοίνωσε στην Βουλή ένας υφυπουργός. Η είδηση δεν πήρε δημοσιότητα στην Αθήνα αν και θα έπρεπε. Ο υφυπουργός παραιτήθηκε γιατί άργησε να προσέλθει στη συνεδρίαση για να απαντήσει σε ερώτηση που είχε καταθέσει βουλευτής της αντιπολίτευσης!

«Ντρέπομαι που σήμερα δεν ήμουν στη θέση μου όταν έπρεπε», είπε στη Βουλή. Τελικά το σώμα με ένα παρατεταμένο «νo! νo! νo!» δεν έκανε δεκτή την παραίτηση. Όλα αυτά στην Βουλή των Λόρδων με πρωταγωνιστή τον υφυπουργό Διεθνούς Ανάπτυξης Μάικλ Μπέιτς.

Στην Ελλάδα οι υπουργοί δεν νιώθουν υποχρεωμένοι ούτε καν να απαντούν. Οι βουλευτές του Ποταμιού έχουν καταθέσει 104 επίκαιρες ερωτήσεις κι από αυτές έχουν απαντηθεί μόνον οι 42! Και συνολικά έχουμε καταθέσει 902 ερωτήσεις, από τις οποίες έχουν απαντηθεί πλήρως μόνον οι 229! Ο λαλίστατος, ας πούμε, υπουργός Παιδείας δεν έχει απαντήσει εδώ και 3 μήνες σε ερώτηση για την απαράδεκτη κατάσταση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Για τις συμμορίες και για τις απειλές στους φοιτητές και τους καθηγητές.

Αξίζει όμως να διαβαστεί ολόκληρη η δήλωση παραίτησής του Μπέιτς: «Θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από τη βουλευτή Λίστερ. Εδώ και πέντε χρόνια που βρίσκομαι στη βουλή των Λόρδων και απολαμβάνω το προνόμιο να απαντάω ερωτήματα εκ μέρους της κυβέρνησης, πίστευα πάντα ότι αποτελεί καθήκον μας να ανταποκρινόμαστε στα υψηλότερα πρότυπα ευγένειας και σεβασμού. Ντρέπομαι βαθιά που σήμερα δεν ήμουν στη θέση μου όταν έπρεπε».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΡΩΤΗΣΗ, FACEBOOK, ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!