Θεοδωράκης: Αν δεν υπογραφεί η συμφωνία οι γείτονες θα διαλυθούν

Αναφανδόν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίστηκε ο επικεφαής του Ποταμιού -αλλά ανεξάρτητος πια βουλευτής- Στ. Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στη Βουλή.

«Αν δεν υπογραφεί η συμφωνία, η χώρα τους θα διαλυθεί. Είναι λύσεις αυτές που συμφέρουν την Ελλάδα;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «αν δεν ψηφιστεί η συμφωνία δεν θα πέσει ο Τσίπρας αλλά ο Ζάεφ, και η επόμενη κυβέρνηση θα είναι στην καλύτερη περίπτωση Γκρουέφσκι! Ξανά αλυτρωτισμός, και παιχνίδια με τούρκους και Ρώσους!».

Ο κ. Θεοδωράκης ταύτισε ουσιαστικά τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ όταν τα δύο κόμματα βρίσκονταν στην αντιπολίτευση. «Γιατί η εξαλλοσύνη της ΝΔ; Θέλω να πω ευθέως στον κ. Μητσοτάκη: ξέρω ότι οι ψηφοφόροι θέλουν την αίσθηση του απόλυτου να μην ακούν για συμβιβασμούς! Η πρώτη αρετή όμως ενός πολιτικού είναι η θυσία! Θυσιάζω τις ψήφους και το χειροκρότημα αν είναι να λύσω ένα δύσκολο θέμα. Τολμώ και λύνω ένα μεγάλο πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η ΝΔ έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την αστυνομία που προστάτεψε το κοινοβούλιο. «Μα τόσο ΣΥΡΙΖΑ πια;», είπε δεικτικά.

«Την εθνική συνεννόηση τη θυμούνται όλοι στην πτώση τους! Δεν είναι ο κ. Τσίπρας η εξαίρεση! Όμως συνυπήρξατε 4 χρόνια με ακροδεξιούς εθνικιστές και σήμερα παριστάνετε τους αμόλυντους. Η επίθεση σε θεσμούς από ΕΕ ως την επιχειρηματικότητα είχε ως αποτέλεσμα να θεωρούνται όλα ύποπτα και βρώμια. Αφού η δημοκρατία ξεπούλησε τη χώρα όπως φωνάζατε γιατί κάποιοι να μην φωνάζουν ότι πούλησε και Μακεδονία» είπε.

Τέλος αναφέρθηκε και στους «συντρόφους», όπως τους χαρακτήρισε, του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως είναι προβληματική η στάση τους. «Δεκάδες στελέχη δεν συμμετέχουν στο σιωπητήριο της κ. Γεννηματά αλλά μιλούν στο πλαίσιο όσων έχουν πει Σημίτης και Παπανδρέου», σημείωσε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΓΕΙΤΟΝΕΣ, ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!