Θεοδωράκης: Αν άφηναν σε όλα τα κόμματα ελεύθερους τους βουλευτές…

«Λογική λύση» χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha. τονίζοντας ότι «είμαι αντίθετος με τον Τσίπρα, αλλά είναι λογική λύση οι Πρέσπες» και επισημαίνοντας: «Αν άφηναν σε όλα τα κόμματα ελεύθερους τους βουλευτές στην ψηφοφορία, πιστέψτε με, θα είχαν όλοι περισσότερες από μία γραμμές. Εμείς ψηφίζουμε κατά συνείδηση. Όπως είναι οι παρέες διχασμένες για τη Συμφωνία έτσι συμβαίνει και στα κόμματα».

Όταν ρωτήθηκε για την απόφαση του Ποταμιού για ψήφο κατά συνείδηση ο κ. Θεοδωράκης απάντησε ότι δεν κοιτάζει την πολιτική του επιβίωση αλλά την πατρίδα, τους Έλληνες, την κοινωνία, την οικονομία. «Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι σκέφτομαι την καρέκλα μου. Παραμένω στο Ποτάμι και ξέρω ότι οι επιλογές που κάνω μικραίνουν το Ποτάμι. Επιλέγω το πατριωτικό και όχι το κομματικό καθήκον».

Όπως πρόσθεσε: «Το βασικό που πρέπει να σκεφτούμε αυτήν τη στιγμή είναι ότι σχεδόν όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τους γείτονές μας ως Μακεδονία. Έχουμε την ευκαιρία να την προσδιορίσουμε ως Βόρεια Μακεδονία. Πρέπει να αρπάξουμε αυτήν την ευκαιρία» είπε και χαρακτήρισε δικαιολογημένη τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη εκφράζοντας την πεποίθηση ότι όσοι παραμένουν στο Ποτάμι δεν θα πάνε αλλού.

Υποστήριξε ότι αποχώρησε από το Κίνημα Αλλαγής γιατί δεν θέλησε να γίνει σαν το παλιό ΠΑΣΟΚ και πως η κυρία Γεννηματά άρχισε το πισωγύρισμα. Ο κ. Θεοδωράκης όταν ρωτήθηκε για το αν θα δεχόταν πρόσκληση να συμμετάσχει σε ευρύτερο μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων απάντησε: «Με τον κ. Τσίπρα μπορώ να συζητήσω για το κοινό καλό, αλλά δεν έχω κανένα λόγο για να συζητήσω τα πολιτικά του όνειρα. χθες ήταν με έναν ακροδεξιό και τον Μαδούρο, τώρα ευρωπαϊστής. Ο ευρωπαϊκός μας προσανατολισμός είναι μόνιμη επιλογή, όχι ευκαιριακή».

Υπογράμμισε ότι το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, καθώς κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τη διάθεση του κόσμου. «Υπάρχουν πολλοί αναποφάσιστοι, που τις κρίσιμες εβδομάδες θα επιλέξουν το Ποτάμι. Δεν θα παραμείνω στην πολιτική με δεκανίκια, αν δεν μπούμε στη Βουλή, θα πάω σπίτι μου», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΜΑΤΑ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!