τεμπονέρας-εξωφρενική-δήλωση-μητσοτ-1181947
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 07.06.2023 | 15:55

Τεμπονέρας: Εξωφρενική δήλωση Μητσοτάκη ότι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγησαν με στήριξη του τουρκικού προξενείου

«Εξωφρενική» χαρακτήρισε, ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας, τη χθεσινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί δύο υποψηφίων ΣΎΡΙΖΑ οι οποίοι εξελέγησαν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία με την ανοιχτή στήριξη του τουρκικού προξενείου.

“Δεν θυμάμαι ποτέ στην πρόσφατη ιστορία, είτε υπήρξε υποψήφιος της ΝΔ παλαιότερα, είτε του ΠΑΣΟΚ από τη μειονότητα, να έχει τολμήσει κάποιος να έχει δημιουργήσει τέτοιο θέμα διχασμού στην μουσουλμανική μεινότητα. Ελπίζω ο κόσμος στη Ροδόπη και την Ξάνθη να το λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν”, ανέφερε ο κ. Τεμπονέρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ

Τόνισε ότι η επιρροή του τουρκικού προξενείου είναι γνωστή εδώ και χρόνια και έχουν γίνει παρεμβάσεις για να ανακοπεί. Κληθείς να απαντήσει εάν υπήρξε επίσημη ενημέρωση για το θέμα από τον κ. Μητσοτάκη ενόψει των εκλογών, το διέψευσε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν είχαμε κάποια καταγγελία ούτε καταγγέλθηκε ότι συνέβη κάτι τέτοιο”.

“Μία τέτοια καταγγελία είναι πολύ σοβαρή και θίγει την εικόνα της χώρας διεθνώς”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε μία προσπάθεια να αιτιολογήσει τα χαμηλά ποσοστά του ΣΎΡΙΖΑ στις εκλογές, ο κ. Τεμπονέρας τα απέδωσε σε τρεις λόγους:

Στο γεγονός ότι η ΝΔ εγκατέστησε μία ατζέντα φόβου που ενισχύθηκε από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, στο ότι ο ίδιος ο ΣΎΡΙΖΑ εγκλωβίστηκε στην αδιέξοδη στρατηγική της απλής αναλογικής αλλά και σε κάποιες άστοχες δηλώσεις που έγιναν παραμονές τον εκλογών και οι οποίες θόλωσαν το μήνυμα του κόμματος.

Σε ερώτηση πως θα σχολίαζε τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι σκέφθηκε να παραιτηθεί μετά το αποτέλεσμα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας, ο κ. Τεμπονέρας ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση το θέμα αυτό, δεν αποτελεί συζήτηση παραμονές των εκλογών.

“Ο κ. Μητσοτάκης η ΝΔ και άλλα συστήματα επιθυμούν να απαλλαγούν από τον κ. Τσίπρα. Αυτό δεν αποτελεί συζήτηση παραμονές των εκλογών”, τόνισε.