tα-πυρά-παπαχρήστου-σε-κυβέρνηση-και-1092587
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 14.11.2022 | 10:55

Tα «πυρά» Παπαχρήστου σε κυβέρνηση και Δικαιοσύνη για τις υποκλοπές και η «στροφή» του ομίλου

Με το ζήτημα των υποκλοπών ασχολείται για ακόμη μια μέρα ο δημοσιογράφος των «Νέων», Γιώργος Παπαχρήστος.

Ειδικότερα, μέσα από το «Στίγμα», την καθημερινή του στήλη, ο έμπειρος δημοσιογράφος καυτηριάζει σήμερα την θεσμική πρωτοβουλία που αναμένεται να αναλάβει η κυβέρνηση «καθιστώντας ποινικά κολάσιμη όχι μόνο τη χρήση των κατασκοπευτικών λογισμικών αλλά και την εμπορία τους».

Αυτό που επισημαίνει ο Παπαχρήστος είναι ότι σχετική νομοθεσία υπάρχει εδώ και χρόνια, ενώ το 2021 υπήρξε μια μικρή τροποποίησή της.

«Νομίζω ότι πρέπει να είσαι πολύ καλόπιστος ή ακόμη πιστό μέλος της τοπικής επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Κάτω Παναγιάς, για να πιστέψεις ότι αυτό που έλειπε από τη χώρα, και το οποίο φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, είναι μια νομοθετική πρωτοβουλία για τα κατασκοπευτικά λογισμικά» υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος.

Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη, κάνει λόγο ότι «δεν εκδηλώνεται και βούληση από τον Αρειο Πάγο να συνενωθούν οι δικογραφίες σε μία και να ανατεθεί η διερεύνηση του σκανδάλου από δικαστή εγνωσμένου κύρους και ικανοτήτων».

Παρουσιάζει, πάντως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι «To Bήμα», «Tα Νέα», η ιστοσελίδα in.gr, αμφότερα ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, έχουν κηρύξει… ανένδοτο εναντίον της κυβέρνησης για το ζήτημα των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων με το παράνομο λογισμικό Predator.

Και αν αυτή είναι η δουλειά του Τύπου, δηλαδή η ορθή και έγκυρη ενημέρωση της κοινής γνώμης, γιατί στις 30 Σεπτεμβρίου «Τα Νέα» είχαν πρωτοσέλιδο «Υποκλοπές τέλος». Άλλαξε κάτι; Και αν ναι, τι;