Κόντρα Βενιζέλου-Παπανδρέου για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

Σε αντιπαράθεση μεταξύ του νυν και του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται  η υπόθεση με την άσχημη οικονομική κατάσταση του κόμματος, όπως φάνηκε από τη σημερινης συνάντησης των δύο ανδρών.

Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις με τον πρώτο να κάνει λόγο για «μαύρη τρύπα» 116,5 εκατ. ευρώ στην περίοδο της αρχηγίας Παπανδρέου και το δεύτερο να υποστηρίζει ότι πρόκειται για οφειλόμενα από τότε που ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ.  Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε ενοχλημένος για τις «διαρροές» στον Τύπο σχετικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ που δείχνουν εκείνον ως υπεύθυνο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δίνονται από συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, κάτι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνηθηκε κατηγορηματικά, καλώντας τον Γ. Παπανδρέου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εφόσον θεωρεί ότι τα δημοσιεύματα είναι συκοφαντικά.

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος έδωσε οδηγίες να ζητηθεί -πριν την υποβολή της έκθεσης των έξι ελεγκτικών εταιρειών- η συνεργασία όσων έχουν κατά καιρούς αναμιχθεί στη διαχείριση, ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών.

Σύμφωνα με πηγές, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν στελέχη τα οποία έχουν εξουσιοδοτηθεί να μιλούν εκ μέρους του και πολύ περισσότερο να αναλαμβάνουν πολιτικές πρωτοβουλίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση υπογραμμίστηκε ότι ο δανεισμός της περιόδου 2003-2011 (που έφτασε στα 116,5 εκατ.) σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης κατά 90%, (από περίπου 22 εκατ. στα περίπου 2,5 εκατ., που είναι ούτως ή άλλως εκχωρημένα στις τράπεζες) αφήνει το ΠΑΣΟΚ με μηδενική ουσιαστικά επιχορήγηση και το όλο θέμα παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω του προβλήματος των εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ για τους οποίους, όπως διευκρινίζεται, εφαρμόζεται πλέον ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν και τα θέματα που συνδέονται με την «λίστα Λαγκάρντ», με τον κ. Βενιζέλο να κάνει λόγο για τεράστιες ευθύνες προσώπων που έπαιξαν «δυστυχώς» ρόλο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2012.

Διαβάστε επίσης
«Μαύρη τρύπα» στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΣΟΚ


Αφήστε μια απάντηση