τα-ανεκτά-λάθη-του-μπογδάνου-γιατ-942568
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 19.09.2021 | 11:19

Τα «ανεκτά» «λάθη» του Μπογδάνου: Γιατί τον «κουβαλάει» ο Μητσοτάκης;

Τα «ανεκτά» «λάθη» του Μπογδάνου: Γιατί τον «κουβαλάει» ο Μητσοτάκης;

Δεν είναι τυχαίο που κάθε φορά που προκύπτουν ζητήματα ακροδεξιών παρεκκλίσεων στη ΝΔ το μυαλό πολλών από εκείνους που γνωρίζουν τα του κυβερνητικού κόμματος πηγαίνει στον Αντώνη Σαμαρά.

Αυτή τη φορά, όμως, με τα όσα εξελίσσονται με τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, το πράγμα έχει αρχίσει και ξεφεύγει.

Δεν είναι λίγοι, δε, και μέσα στη ΝΔ που αναρωτιούνται γιατί ο πρωθυπουργός συνεχίζει να «κουβαλάει» τα προβλήματα που ανακύπτουν με τον συγκεκριμένο βουλευτή.

Σημειώνουν, δε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να διαγράψει τον Μπογδάνο χωρίς να κινδυνέψει ούτε στο ελάχιστο η κυβερνητική πλειοψηφία.

Πάντως, εκείνοι που δεν  βλέπουν με καλό μάτι τα φαινόμενα «τύπου Μπογδάνου» μέσα στη Νέα Δημοκρατία θυμίζουν δύο περιστατικά, με αφορμή την αντιμετώπιση της κυβέρνησης στο ζήτημα.

Ο Μπογδάνος «μαζί» με τον Κασιδιάρη στην πλ. Βικτωρίας

Το πρώτο περιστατικό αφορά τη συνύπαρξη Μπογδάνου και Κασιδιάρη «μαζί» στην πλ. Βικτωρίας, τον Ιούλιο του 2020.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε δηλώσει καλύπτοντας τον βουλευτή: «Είδαμε δύο διαδηλώσεις. Αφήνω σε εσάς να κρίνετε ποια ήταν η αντισυγκέντρωση. Κάθε βουλευτής είναι ελεύθερος να συμμετέχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση επιθυμεί».

Το  «λάθος» που (δεν) έγινε «ανεκτό» πριν γίνει βουλευτής

Το δεύτερο περιστατικό στο οποίο αναφέρονται είναι ακόμα πιο μακρινό: Τότε που Κωνσταντίνος Μπογδάνος «κόπηκε» από υποψήφιος της ΝΔ.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ τότε Μαρία Σπυράκη, σε μια λιτή ανακοίνωση, είχε κάνει λόγο συμπεριφορές που «δεν γίνονται ανεκτές από τη ΝΔ». Τι είχε γίνει; Η ΝΔ αντέδρασε με αυτόν το τρόπο για  tweets του Κωνσταντίνου Μπογδάνου για τανκς στην ΕΡΤ. Tότε (εκ των υστέρων) πάλι είχε κάνει την αυτοκριτική του.

Είναι πολλοί, πια, εντός ΝΔ που δεν είναι ικανοποιημένοι από την τελευταία αντιμετώπιση Μπογδάνου. Η προώθηση, λένε, μιας λίστα με ονόματα παιδιών δεν συνάδει με τις αξίες της παράταξης.

Επικρίνουν σφοδρά τη χλιαρή αντίδραση του Μαξίμου για τον Κ. Μπογδάνο, μέσω της δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου:

«Ήταν ένα λάθος, μια πράξη που δεν συνάδει με τις αρχές και την ιστορία της παράταξής μας. Ήταν ένα λάθος που ο ίδιος αναγνώρισε μεν απολογούμενος για το γεγονός ότι αναπαρήγαγε στοιχεία παιδιών που είχαν δημοσιοποιηθεί, ωστόσο, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά».

Τέλος, θέτουν ένα απλό ερώτημα: Μέχρι πότε θα γίνονται «ανεκτά» τα «λάθη» του Μπογδάνου;